Nieuwe Toyota Auris al met 1.000 pk!

toyota-auris-formule-d-2

Nee, de jongens van GRMN hebben zich (nog) niet over de Auris gebogen, wel het team van driftknaap Fredric Aasbo. Die zal dit jaar deelnemen in de Formule D met de nieuwe Auris... maar dan wel met achterwielaandrijving en 1.000 (!) pk. 't Mag wat zijn om zijwaarts te gaan.

Stond de nieuwe Auris op het autosalon van Genève nog bijna nat in de lak, dan heeft Papadakis Racing amper 3 maanden later al een raceversie van de nieuwe C-segmenter gecreëerd. We zeggen wel raceversie maar eigenlijk gaat het over een driftversie en die zijn vaker nog een stuk extremer dan FIA-gekeurde circuitwagens. Te beginnen met het uiterlijk dat een serieus verbrede bodykit kreeg aangemeten. Nodig om de aangepaste ingewanden (en bredere voetafdruk) kwijt te geraken.

Geen hyride-aandrijving voorin, wel een viercilinder benzine die Toyota in pakweg de RAV4 gebruikt. Uitgeklopt tot 2,7 liter, aangepast met nieuwe injectoren, benzinepomp en ingewanden en het spul is goed voor 1.000 pk. Al helpt de Borg Warner turbo hoogstwaarschijnlijk ook een heel eind. De kracht wordt via een vierbak naar de achterwielen gestuurd. Hoe dat er in actie uit ziet vraag je? Bij deze:

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws