Bekijk integraal videoboodschap Carlos Ghosn

carlos-ghosn-videoboodschap

Morgen, 11 april, zou gevallen Renault-Nissan-topman Carlos Ghosn een persconferentie geven om zijn kant van het verhaal uit de doeken te doen. Een arrestatie voor nieuwe aantijgingen vorige week maakt dit echter onmogelijk. Uit vrees hiervoor schoot Carlos Ghosn een videoboodschap om alsnog zijn verhaal te kunnen vertellen.

Hoewel we ons niet uitspreken over schuld of onschuld moeten we wel toegeven dat de gehele saga rondom Carlos Ghosn een eenzijdig verhaal is geweest. De topman heeft tot nog toe namelijk weinig kanalen gekregen om zijn kant van het verhaal te vertellen. Na zijn vrijlating onder voorwaarden begin maart leek het er op dat we eindelijk woord zouden krijgen van Ghosn. Toch duurde het nog tot vorige week voor de man een teken van leven gaf. Via een Twitter-account liet hij weten dat hij op 11 april - morgen dus - een persconferentie zou houden.

Die conferentie zal evenwel niet doorgaan, want nog geen dag na de aankondiging werd Ghosn terug opgepakt omdat er in het onderzoek tegen hem nieuwe bewijzen werden gevonden. Slim als een zakenman kan zijn nam Ghosn op voorhand al een videoboodschap op. Die kan je hier alvast bekijken:

Zijn verhaal

Dankzij deze video hebben we eindelijk zicht op zijn visie omtrent de feiten. Zo oppert Ghosn dat hij onschuldig is over de gehele lijn en spreekt de man over complottheorieën tegen hem die werden verzonnen door enkele hoge kaderleden bij Nissan die vreesden voor hun job. De namen werden genoemd in de video maar door de advocaten van Ghosn er uit geknipt.

Valt op; Ghosn blijft vaag over zijn beschuldigingen. Zo zou de man volgens de beschuldigingen miljoen hebben verduisterd via het aangeven van te lage vergoedingen aan de belastingen, door geld te versluizen naar andere locaties en door geld te gebruiken van de alliantie voor privédoeleinden (tot en met het betalen van zijn trouw). Ghosn komt in de video niet verder dan 'heb ik niet gedaan'. Al geeft hij zelf grif toe dat de geplande persconferentie een stuk meer vragen kon beantwoorden. Tenslotte hoopt Ghosn dat hij een eerlijke rechtszaak krijgt en betreurt hij de schade die de alliantie momenteel aan het lijden is.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Wim 15:34
afbeelding van Wim

stuur nu mail naar de Carlos voor de filmrechten :)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws