Drag-BMW met +2.000 pk is monsterlijk [Video]

bmw-dragcar

Hij mag er dan wel als een platgedrukte foto van een M3 uit zien, met meer dan 2.000 pk uit de zes-in-lijn van een BMW E34 M5 zal het lachen je snel vergaan in deze dragracer. Dit ding is knijtersnel!

Oké, we zeggen wel BMW maar eerlijk is eerlijk; veel BMW is hier niet aan. Want chassis en koetswerk is natuurlijk helemaal uniek. Toch moet de kleurstelling en de stickers op de koetswerk duidelijk maken dat het hier over een BMW dragracer gaat. Waarom? Omdat het kloppende hart wel van bij BMW komt.

Deze dragcar gebruikt namelijk de S38 zes-in-lijn die BMW onder andere gebruikt in de M5 eind jaren 80. Een blok dat dankzij aangepaste ingewanden en een knoert van een turbo anno 2019 blijkbaar in staat is om vlot over de 2.000 pk neer te zetten. Een exact vermogen is er niet maar het Zuid-Afrikaanse team schat dat - afhankelijk van de condities - deze dragracer in staat moet zijn om zo'n 2.500 pk neer te zetten. Hoe zo'n pk-cijfer zich vertaalt in acceleratie? Wel, de "BMW dragracer" heeft 6,51 seconden nodig om... 346 km/u te halen.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 0 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws