Volkswagen I.D. R verpulvert elektrisch ringrecord... maar

vw i.d. R nurburgring

Nog niet zo lang geleden was het een titanenprestatie als je tegen de 7 minuten aan kon schurken op de Nürburgring. Tegenwoordig duiken ze er geregeld onder. Kijk maar naar Nio die met de EP9 amper 6 minuten en 45.90 seconden nodig hebben om het circuit af te haspelen. Meteen ook de snelste elektrische auto die ooit over het circuit vloog... tot nu, want Volkswagen verbreekt het record stevig met de I.D. R, een racewagen om de elektromobiliteit bij VW te promoten.

Die I.D. R, die eerst al furore wist te maken op Pikes Peak, wist de Nordschleife te bedwingen in 6 minuten en 5.336 seconden. Compleet gek natuurlijk. En reden genoeg voor VW om groots uit te pakken met de tijd. Alleen zijn er twee vette kanttekeningen die er moeten gemaakt worden:

1: Straatlegaal?
Dik 40 seconden sneller dan de Nio EP9 dus, de I.D. R. Waardoor hij zich terecht mag kronen als snelste EV op de groene hel. Of toch niet helemaal? Want eerlijk is eerlijk, deze I.D. R is een volbloed racewagen tot het laatste paneel, de Nio EP9 is een straatlegale wagen. Appelen en peren dus.

2: Verbrandingsmotor über alles
Hoe straf de prestatie ook mag zijn, de I.D. R wordt serieus in zijn onderbroek gezet door oude technologie. Want de Porsche 919 EVO blijft de absolute recordhouder met zijn ouderwetse verbrandingsmotor. Amper 5 minuten en 19 seconden heeft de Porsche nodig. De I.D. R heeft dus nog serieus wat inhaalwerk.

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Bart 18:06
afbeelding van Bart

Lol

Martijn 19:13
afbeelding van Martijn

Het laatste punt is niet helemaal waar. De Porsche 919 is namelijk een hybride auto die dus een benzine met een elektrische aandrijving combineert. Dat is toch wel een beetje een flater te noemen als auto site. Daarnaast is die 919 ontworpen voor het WEC en is hij op een rondje Spa een seconde of twee langzamer dan een F1 auto. Niet te vergelijken met deze auto dus. Je kunt het proberen te minimaliseren maar dat is geheel onterecht want dit is een prima prestatie van Dumas en VW.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws