Vraag: Wanneer is volgens jullie een auto een oldtimer?

vraag-oldtimer_01

Hangt het van Europa af, dan mag je pas na 30 jaar van een oldtimer spreken in autoland. Maar vanaf wanneer vinden jullie een auto écht wel oud?

Op dit moment moet je autopaspoort 25 jaren erop hebben staan om voor de Belgische overheid te mogen spreken van een oldtimer. Niet naar de zin van Europa, want die verplicht alle landen om tegen 2018 de leeftijd op te trekken naar 30 jaar voor je van een oudje mag spreken.

Simpel gezegd zal in 2018 een auto dus voor of in 1988 moeten zijn gebouwd om door het leven te mogen gaan als oldtimer. Wat alles wat in perspectief brengt, want 30 jaar lijkt oud, maar hoeveel heerlijk automobiel valt er al niet te vinden uit de jaren 80?

Toch vragen we ons af wanneer jullie een auto oud vinden? Zien jullie voertuigen van begin jaren 2000 al als hooggepensioneerde bolides of is een Opel Ascona uit 1975 met standaard verwarmde achterruit nog steeds spiksplinternieuw?

Wanneer is volgens jullie een auto een oldtimer?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Ponrow 11:46
afbeelding van Ponrow

Goed. Mijn oldie is van 88 dus maakt niet uit. Al maakt het voor mij sowieso niet uit want ik heb die als dagelijks gebruik ingeschreven. Kost me 35 euro per jaar aan tax en 30 euro ongeveer voor keuring. Met als gevolg dat ik volledig in orde ben als ik ermee naar het werk rij tegenover al die met hun o platen overal naar toe rijden en als daily gebruiken... maar als je ziet. Wagens van 25 à 30 jaar kun je nog perfect als daily gebruiken dus waarom niet optrekken naar 30?

Jelle DR 21:17
afbeelding van Jelle DR

Europa dit, Europa dat! 't Wordt tijd dat er einde komt aan dit zootje. 25 = 25
Wat is de volgende stap? Gouden bruiloft pas van 60 jaar huwelijk? Al die bemoeienissen van dat stelletje Bilderbergers.

Kevin 21:42
afbeelding van Kevin

ik vind 25 precies ook beter passen voor het krijgen van een oldtimer. 30 is ne gezegende leeftijd voor een wagen, ik verwacht niet dat zeer veel hedendaagse wagens deze leeftijd halen zullen...

Roland 10:42
afbeelding van Roland

Persoonlijk heb ik er niks tegen dat de leeftijd naar 30 jaar opgetrokken wordt. Ik heb een Audi 80 van 1988 en een Mercedes 190E van 1987. Beide wagens zijn nog in zeer goede en gezonde toestand. Als je een oldtimer ook als dusdanig gebruikt en in een droge omgeving kan stallen heb je er nog jaren plezier aan. In Nederland werd de leeftijd opgetrokken naar 40 jaar en dat vind ik dan weer verkeerd. Zo helpt men de hobby naar de knoppen. Het gaat erom een wagen te vinden die niet om de haverklap in panne staat.

albert 13:35
afbeelding van albert

Mag toch echt wel eens ophouden met alle regeltjes die de hobby's van de gewone werkende man in Europa aan banden legt.
Nederlandse regel is blijkbaar nog heiliger als de paus willen zijn,schandalig hoe je een liefhebberij naar de knoppen helpt.

Gill 23:45
afbeelding van Gill

Je kan dat oud blik uit de jaren 70-80-90 toch niet als "oldtimers" gaan beschouwen, waar gaat dat heen? Alleen auto's gebouwd voor 15 maart 1968 zijn oldtimers, da's de wet.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws