Vraag: Hebben jullie een auto gekocht op het salon?

vraag-salon

Ondertussen zijn het bakstenen en dakpannen wat de klok slaat op de Heizel, maar een week geleden draaide het nog helemaal rond de auto. Hebben jullie er ééntje besteld tijdens het autosalon?

Januari, dat staat gelijk aan salonkortingen bij de automerken. Niet voor niets dat de Belg veelal wacht tot het begin van het jaar om zijn nieuwe wagen aan te schaffen. Moeten we Febiac geloven, dan waren er dit jaar minder bezoekers tegenover 2015, maar werden er wel meer auto's gekocht. Het is te zeggen, sinds enkele jaren is het al onmogelijk om een wagen te kopen op het autosalon (om impulsaankopen tegen te gaan). De merken sturen je er verder naar een lokale dealer om je aankoop te finaliseren.

Echter vragen we ons af of iemand zich dit jaar heeft laten verleiden tot de aankoop en wat dat dan juist is...

Hebben jullie een auto gekocht op het salon?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Ponrow 12:08
afbeelding van Ponrow

Nee, als je echt koopjes wilt doen en niet te kieskeurig bent kan je in december een veel betere deal bekomen op stock wagen... en de meeste merken geven heel het jaar door korting, alleen krijg je op het salon een extra korting op opties...

BertR. 12:22
afbeelding van BertR.

Ik ben niet eens op het autosalon geweest.

Quin 12:39
afbeelding van Quin

Nope, wel een offerte gevraagd van een Mini omdat m'n vriendin die stoffen promozakjes van hun zo mooi vond :-)

marksen 12:54
afbeelding van marksen

aan de verleiding kunnen weerstaan, enerzijds omdat er niet echt nieuws onder de zon is (nog steeds dezelfde CO2 uitstoot) tenzij tegen te dure prijzen en op benzine. Anderzijds omdat de taksen op diesels de hoogte zijn ingegaan en gezien ik er toch elk jaar tussen de 40k en 50k km opzitten heb een diesel noodzakelijk is. Dus beslist, we zullen we de huidige diesel maar op rijden tot hij erbij neer valt. Hij zal het nog wel een jaartje of 4 uithouden, dan is hij 8.
Of om te besluiten, door de taksen op diesels te verhogen verschoon ik mijn wagen juist niet.

Techno Patat 14:40
afbeelding van Techno Patat

Lang staan kwijlen op een C450 sport AMG, maar uiteindelijk bedacht ik me dat als er eerder een mercedes op de oprit staat dan een badkamer op 'den boven' ik me waarschijnlijk aan die Mercedes zou mogen warmen 's nachts ipv aan mijn madam :P!

Evo X 17:41
afbeelding van Evo X

Huidige 13 jaar en ocharme 152d km, verbruikt nog steeds 10l/100km en is liter meer dan 'n nieuw was, om is van model te veranderen al is in gt86 gaan zitten, daar moesten ze me bijna uithijsen met 'n kraan, niet dus. Opvolger van ASX zie 'k ook wel zitten, 2.0i (of 1.8i) met zo'n 1250kg (zoals huidige wagen nu) zijn zowat de ideale cijfers voor mij. 't Nieuwe model eclipse tweedehands zie 'k ook wel gebeuren, weinig te koop bij ons doch die te koop zijn zijn meestal maar 4j oud en als 'k ene coupé echt knap vind is 't wel nen eclipse. Kans is heel klein maar moest de opvolger van de '9g' in West Europa worden ingevoerd ben 'k wel kandidaat. Huidige is 'n 8g. Andere sedans zijn gemiddeld 'n pak zwaarder en dat voel je vanaf de eerste versnelling.

B4 19:48
afbeelding van B4

Afgelopen weken niet tot op het autosalon geraakt maar wel meerdere dealers afgelopen. Origineel was het plan dat mijn Renault 5 jaar zou mee gaan, en dan tijd voor een opvolger. En zo met meerdere wagens gereden (Sportage, Cherokee, CX-5, X-Trail, ....) maar geen enkele wist mij 100% te overtuigen. Elke auto had zijn voor- en nadelen en tja, dan beter nog even verder sparen en kijken wat dit jaar brengt (Seat, Skoda, Mazda CX-4/5/6)

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws