Vraag: Op welke leeftijd kocht jij jouw eerste wagen?

baby-boy-driving-car-wallpaper

Dat we vrij jong zijn wanneer we onze eerste auto kopen, dat bleek eerder vandaag uit een onderzoek. Hoe oud was jij?

Elke echte Autofan droomde als tiener jarenlang van dat roze papiertje om legaal achter het stuur te kunnen kruipen van een bolide. Echter ben je niet veel met dat papiertje zonder auto. Dus zijn er veelal twee mogelijkheden: zelf een wagen kopen, of elk weekend smeken om de sleutels van moeders wagen. Hoewel die tweede keuze handig is, komt er uiteindelijk toch een tijd dat je zelf een auto moet aanschaffen.

Hoe oud was jij toen je jouw eerste auto kocht?
en
Wat zou je anders gedaan hebben met de kennis die je nu hebt?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
RoCo4Car 20:51
afbeelding van RoCo4Car

ik was er 22 denk ik. daarvoor was er altijd een auto ter beschikking.

Techno Patat 07:18
afbeelding van Techno Patat

Ik was er net 19 als ik het me goed herinner. Kan nog 18 geweest zijn ook!

En ik zou eigenlijk niets anders doen, ik ben content met de manier waarop alles gelopen is :-)!

Sracerr 08:09
afbeelding van Sracerr

Ik was 20 en ik zou nooit weer een 2de hands auto van Europese makelij aanschaffen. dat zou ik nu anders hebben gedaan.

berre 09:17
afbeelding van berre

Mijn eerste wagen (op mijn achttiende) was een Opel Record van mijn overleden grootvader. Het feit dat de wagen ouder was als ikzelf (model uit '78) en de grasgroene kleur zorgde wel voor wat spot uit mijn sociale omgeving :-)

De wagen was enorm goed onderhouden maar had wel technische mankementjes hier en daar: meer olie verbruiken dan benzine, stilvallen tijdens bochten nemen, gaspedaal blijven hangen enzo :-) maar wat een herinneringen (en leerschool)!

Omdat ik verder ging studeren/werken en meer km moest afleggen heb ik dan uiteindelijk na mijn 19e een nieuwe VW Polo 6N diesel gekocht... meer problemen mee gehad dan iets anders en uiteindelijk na enkele jaren verkocht en een nieuwe Skoda Octavia 1U gekocht (op mijn 25) die ik nu op mijn 36e nog steeds heb trouwens (wel als 2e wagen omwille van firmawagen)

Grootste spijt (of wat ik anders zou doen) is het laten gaan van de Opel van mijn grootvader. Buiten de emotionele waarde die ik nu op latere leeftijd meer en meer begin te beseffen zijn er de herinneringen van die eerste vrijheidservaring... Hoewel ik niet lang met mijn tank (toenmalige bijnaam) gereden heb, heb ik er de mooiste momenten mee meegemaakt uit mijn volledige "auto-carrière".... bedankt petj!

B

Quin 15:42
afbeelding van Quin

Op m'n 18 jaar een tweedehanse Fiat Punto 50% betaald (andere helft voor m'n ouders), maar m'n eerste echte wagen was de Alfa MiTo, 5 jaar later.

Geen moment spijt van gehad en eigenlijk beetje te vroeg na 1 jaar omgeruild voor een zwaardere Alfa (jong en onbezonnen :-)).

Glenn 17:13
afbeelding van Glenn

Tot mijn 21ste met de 2de auto van thuis rondgereden. Toen ik ging werken deze wagen overgekocht van mijn ouders. Na 1 jaar verkocht die wagen, veel te vroeg. Best sturend vehikel dat ik ooit in mijn bezit heb gehad. Enfin, dat is toch wat ik me inbeeld :-)

Ponrow 19:20
afbeelding van Ponrow

Op men 18 2dehands wagen van 4 jaar gekregen voor te gaan studeren. wagen bleef van ouders maar moest al de rest betalen zoals taxen, onderhoud, diesel etc... na 8 jaar is die pas de deur uit gegaan wegens bedrijfswagen, anders had die nog wel even gebleven, doet pijn om na zo'n lange tijd afscheid te nemen.

Zou niets anders doen buiten eventueel de wagen beter inspecteren bij aankoop, denk dat er een ongelukje ooit met gebeurd is maar de wagen heeft nooit grote problemen gekend.

dave 12:47
afbeelding van dave

:) 14 jaar, toen kocht ik een fiat 600 van '72 die in iemands tuin in de buurt stond.
aangezien ik voor plaatslager studeerde, was dit goed studiemateriaal.
5000bfr koste mij dat toen.
het studiemateriaal bleek echter te ver heen te zijn om er iets deftigs van te maken.
16 jaar was ik, toen ik verkocht geraakte aan een mini van '74, deze zou ik in orde maken tegen ik mijn rijbewijs zou hebben, maar net voordat ik mijn rijbewijs had bood mijn nonkel zijn mazda 323 '89 aan, tegen een vriendenprijsje, cool, een moderne wagen, hij was immers net 5 jaar oud, kon je ni laten staan.
heel betrouwbare wagen trouwens, aangezien er niet onzacht mee omgesprongen werd.
achteraf gezien, niemand vetrouwen, beste advies!

dave 12:52
afbeelding van dave

hierna volgde nog een mazda demio '00, mini cooper '98, mazda 121 '92, mazda 323f '02, volkswagen lupo '00, fiat doblo '06, lancia musa '05, mazda 3 '14, mazda demio '02, en een mazda 5 '06.
als iemand iets van mazda moet weten, vraag maar.......

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws