Vraag: Durven jullie dubbel parkeren?

parkeren

Parkeerplaatsen in dorp en stad. Niet enkel een uitstervend ras, maar ook steeds smaller gelijnd. Dit terwijl auto's steeds breder worden. Durven jullie daardoor wel eens 'dubbel te parkeren' of net iets breder staan dan eigenlijk mag?

Het voorbije weekend kwam ondergetekende na een rit van zo'n 10 uur thuis vanuit Oostenrijk. Een goede Belg zijnde besloot ik meteen de plaatselijke frituur binnen te springen. Al was parkeren op een steenworp afstand uitgesloten door een dubbel geparkeerde Volkswagen Golf R. Een zicht waardoor iedereen die op één dag 3 landen heeft doorkruist even vloekend op z'n stuur slaat.

De foto die ik er van maakte en op de Autofans Facebookpagina zette kon op veel reacties rekenen. Echter vonden het merendeel van de reageerders het niet onlogisch dat de chauffeur zichzelf zo parkeerde. Om een voorbeeld te geven: 'Liever zo parkeren en met boete naar huis gaan dan met krassen aan beide zijden!'

Hoe staan jullie hier tegenover?

Durven jullie soms dubbel parkeren om je wagen te beschermen?
&
Zouden jullie meer betalen voor een bredere parkeerplaats?

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
Kristof 13:28
afbeelding van Kristof

Als je schrik hebt voor krassen parkeer dan wat verder en gebruik die voeten aan het einde van je benen om te stappen ipv egoïstisch 2 plaatsen op te eisen. Kom ik dit tegen sta ik er mooi achter. Dan hebben we toch 2 auto's op de ruimte van 2 parkeerplaatsen. Zoals voorzien. Moet de eigenaar maar wachten tot ik terug ben. Hij geen krassen, Alle parkeerruimte optimaal gebruikt. Iederen tevreden? :-)

Davy 22:59
afbeelding van Davy

Niet geheel onlogisch nee, maar zit JIJ dan ZELF gerust de hele dag moest je dit ook echt doen? 9/10 sta je dan zelf niet regelmatig en kan je worden weg gesleept, of de benadeelde blijkt toch niet zo een simpele en neemt even revanche op JOUW auto??
Ik denk dat ik toch maar wat verder ga staan hoor..
Heb dit trouwens verleden najaar meegemaakt op de auto keuring, wanneer je je (hopelijk) groen blaadje mag afrekenen, die gast zat er zelfs nog in, terwijl zijn maat het papiertje moest halen!
Was ook nog eens een echte "patattenbak", van dat soort blijf je liever weg denk ik..

Davy 23:02
afbeelding van Davy

100% mee eens, veel te smal!
Ook heeft niet iedereen de keuze of kans om "een beetje" verder te staan, jammer genoeg..

Davy 23:03
afbeelding van Davy

Zo herkenbaar op't werk! ;-)

UNSTABLE_CARPORT 15:28
afbeelding van UNSTABLE_CARPORT

De wagen van iemand volledig insluiten ga ik niet doen, maar afgegaan op de foto kan ik wel links van de wagen parkeren. Zelf ben ik smal gebouwd dus ik kan mij perfect uit mijn auto wringen. Dan moet die persoon maar langs de passagierskant erin kruipen, plaats genoeg daar. Taste of his own medicine.
Nu, waar ik naar school ga zijn de parkeerplaatsen gewoon te smal als je al met een middelgrote wagen parkeert. Schade gegarandeerd. Ik parkeer daarom op plaatsen in een bocht, hoek of die enkele plaatsen waar je een pick-up truck kwijt kan.

Vital Van den Heuvel 19:50
afbeelding van Vital Van den Heuvel

Als de mensen eens wat meer respect zouden hebben voor andermans materiaal,zou men zo niet moeten parkeren. De deukjes( puggen) in mijn auto zijn allemaal van mensen die hun deuren roekeloos opengooien. Dus als het niet anders kan,zet ik hem ook dubbel! Punt!

Evo x 21:03
afbeelding van Evo x

Heb dat al geflikt naast nieuwe m4 van collega, spiegeltjes in, en er achteruit inrijden. Als je wil dat 'm ongeschonden blijft, plaats verder weg genoeg waar 'm veel veiliger staat.

Uw reactie