Vraag: Durven jullie een sportwagen tweedehands kopen?

vraag-sportauto2dehands

Ga je voor een tweedehandsje, dan speel je steeds wat Russische roulette. In het geval van sportiever goed, geldt die regel enkel nog meer, want je hebt totaal geen idee hoe hard de vorige eigenaar jouw nieuw trots heeft afgeragd. Durven jullie een tweedehandse sportwagen kopen?

Sportwagen, in de ruime zin van het woord. Want we hebben het hier ook over hot hatches genre Suzuki Swift Sport & Renault Mégane R.S. en opgepompte versies van reguliere wagens zoals de BMW 335i of Audi S4. Kans is namelijk groot dat die wagens werden gekocht door hun eigenaar om sportief te hoeken. Afhankelijk van hoe er 'gehoekt' werd met de wagen kan dit betekenen dat er geen boutje meer heel is. Toch zie je het daarom niet meteen altijd met het blote oog.

Een gigantische gok lijkt het dan ook om een tweedehandse sportwagen op de kop te tikken. Of kan je die gok wat berekender maken door op enkele factoren te letten? We zitten er alvast wat mee, en jullie?

Durven jullie een tweedehandse sportwagen kopen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 8 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:13
afbeelding van Techno Patat

Een S4 nu niet, ik hoor teveel horrorverhalen over kapotte dsg's! De rest?

Mwa waarom niet? Auto's kunnen de dag van vandaag al veel verdragen toch? En door goed te kijken kan je al veel weten... Liggen er goedkope bandjes op, staat de motor bijna in een oliebad of voelt het allemaal wat slap aan dan kan je al denken dat het niet de beste eigenaar ooit was...

Evo x 12:45
afbeelding van Evo x

Starten, zo'n 40 min rijden of gewoon stationair laten draaien. Daarna kunnen er al veel kostelijke dingen te zien zijn hé. Je mag beetje koelvloeistof ruiken doch als diene zoete geur overheerst,... Als koelwater ineens paar cm naar boven is gekomen of de retour spontaan 'n eigen leven gaat leiden, (borrelen, continue terugloop, smurrie ipv enkel kleur koelvloeistof dat terugkomt) mag 'm hem houden. Had graag dan ook 's gezien wat er uit uitlaat komt wanneer eigenaar paar keer gas induwt, 'k Mag enkel verbrande benzine te ruiken, beetje olie mag maar niet overheersen. Vooraan krik eronder wiel eraf en gasveren 's bezien, natte mag 'm dan nog laten vervangen :). Terwijl speling stuur 's voelen. Zelfde aangedreven kant, krik eronder, speling. Beetje mag ma boven de één cm ga 'k toch passen. Scharnieren en sloten van deuren zeggen ook veel hoe wagen behandeld is. Droge scharnieren is daar één van.

Yvesw 15:03
afbeelding van Yvesw

Nou, moest ik ooit in de markt zijn... ik weet alvast wie mee te nemen! ;-p

Davy 01:43
afbeelding van Davy

Idem dito!
Iemand met veel technische kennis meenemen is heel verstandig, misschien wel héél zeker bij een hothatch!
Daarom is die vraag misschien meteen tweezijdig, bedoel hier mee, particulier of garage? (indien recente eigenaar niet gekend)

GeoBem 14:57
afbeelding van GeoBem

Been there, done that.

2013 F21 M135i gekocht.

Ik was heel kieskeurig met mijn opties, dus het was al een opgave eentje te vinden die naar min goesting was. Had er twee op't oog die een hoop vakjes aanvinkten. Eentje in Noord-Duitsland dicht bij Denemarken, eentje wat centraler.

De Deen was goed uitgerust, had enkele pluspunten tegenover de andere maar toch besloten om voor de andere te gaan (prijsverschil van 2.000EUR was ook belangrijk).
Premium Selection, bij een dealer, met nog geen 30.000km op de teller. Betaald nog voor die kist ooit gezien te hebben. Het was een gok, een berekend risico, maar toch gedaan.

Daar aangekomen bleek de auto in prima staat zonder nare verrassingen. Nu zijn we 2 maanden en bijna 8.000km verder, nog steeds alles prima ;-)

Ponrow 17:58
afbeelding van Ponrow

Hangt er vanaf wat model/motor. En als de verkoper een petje op heeft zegt dat meestal genoeg... Natuurlijk zal het goed inspecteren zijn als je zoiets wilt kopen.

Davy 01:44
afbeelding van Davy

Haha, inderdaad, petje....

Jussi 20:23
afbeelding van Jussi

Eerst en vooral: wat is een sportwagen? Is mijn Z3 Coupe een sportwagen? Is een E46 M3 een sportwagen? Of is dat een sportieve straatwagen?

En is ie oud of nieuw? Want eentje kopen met 2 jaar PS garantie is nog niet zo spannend, toch?

Graag dus wat nuance wat er hieronder wordt verdaan. Bij iedere sportieve wagen moet je gewoon een budget achterhouden voor brokken. Of het nu een M3, Cooper S of 911 is.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws