Vraag: Lig jij wakker van Nürburgringtijden?

nurburgring

Het lijkt wel of elke maand een merk moet uitpakken met een Nürburgringtijd om van achterover te vallen. Maar lig je er eigenlijk nog wakker van?

Je doet een voorzichtige schatting als je stelt dat 80 procent van de wagens die in Europa rondrijden deels afgesteld zijn op de Nürburgring. Een lange lijn asfalt dat door verschillende automerken heiligmakend wordt bevonden bij de ontwikkeling van een model. Begrijpbaar, want het afbeulende circuit van zo'n 20 kilometer drijft de rijdynamiek van elke automobiel tot het uiterste. Goed dus voor automerken om alles op punt te stellen.

Echter heeft die uitgebreide aanwezigheid van automerken ook een negatief effect, want Groene-hel-tijden zijn een wedstrijdje ver plassen geworden voor constructeurs. Schepte je vroeger nog op met pk's en sprinttijden naar de honderd, dan ben je nu pas echt de baas als jouw wagen vijf tienden sneller is dan die van je concurrent. Initieel zorgde dit voor een gezonde concurrentie, ondertussen groeit het uit tot de ontwikkeling van speciale modelletjes die specifiek zijn afgesteld voor de Ring. Of in mensentaal: eigenlijk ben je er geen knijt mee op de openbare weg...

Lig jij wakker van Nürburgringtijden?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 7 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (7)

Plaats een reactie
Wim 13:55
afbeelding van Wim

passé

Adriaan 15:42
afbeelding van Adriaan

Totaal geen interesse in, alle auto's die ik momenteel, en waarschijnlijk ooit, kan kopen, zijn auto's die toch geen ronde tijd hebben. En zelf dan nog, wat kan mij het nu schelen als een auto 0.5 sec sneller is op de ring, het gaat mij over hoe goed ik die auto vind. Mijn rijders capaciteiten zijn toch niet goed genoeg om nog maar in de buurt te komen van die records.
Om nog maar te zwijgen dat je zo goed als nergens op de openbare weg 100% uit je wagen kan/mag halen.
Ik begrijp die ronde record fetish echt niet. Nuja, voor sommige zal het wel van belang zijn zeker, anders zou het gebruik zo lang niet overleven.

Waxweazel 15:57
afbeelding van Waxweazel

Dit is puur een marketing en verkoopargument.
Niets meer of minder.
Juist hetzelfde als het woord "premium". Ook gebakken lucht.

John 16:35
afbeelding van John

Is leuk om te lezen dat de ene sneller is dan de andere, en hoe een 3e vervolgens alle ballast uit hun model gooit om proberen het record af te snoepen. Maar dit gaat absoluut mijn koopgedrag niet beïnvloeden.

marksen 16:36
afbeelding van marksen

Neen totaal niet, integendeel, het spoort constructeurs alleen maar aan om extravagante cijfers neer zetten, iets waar meer dan 80% niet in geinteresseerd zijn. Verbruik, groen, taksen, e.a. zijn de dagelijkse kost. Het is nu al een spurt van de ene driekleur naar de volgende ook al staat die op rood, coupeert men enen af om 1 plaats in de rij te winnen. Niet omdat men dat wil maar omdat men wagens aanbieden due dat mogelijk maken.
De snelweg oprijden en aan t eind van de oprit al enen couperen op de 3 de rijstrook zit er ondertussen ook al in dankzij de testen, afstelling en de rush op de ring.

Evo x 10:04
afbeelding van Evo x

Beetje 'boot' gedrag moe kunnen voor mij, en de meeste afgestelde nurburgring koetswerken hebben niet 't veercomfort van 'n boot. Ha nee, overhellen betekent waarschijnlijk vertraging. Voor mij hoeft het niet, als je nieuwe wagen dan toch wil testen zet 'm dan ineens 500d km op de baan, da 's trouwens een koop argument voor mij. Hoe overleefd 'm die duurtest en doet 't men daarna verbeteringen? Trouwens hier in België is 't niet echt praktisch om 'n wagen met hyperspace knop te rijden. Tenzij je niet dagelijks in de spits zit maar anders is 't met zo' wagen frustratie al om.

Kevin 09:48
afbeelding van Kevin

ik lig er toch niet wakker van, ik geef toe het is wel leuk dat mijn favoriete wagen het record had, om daarna terug afgesnoept te zien en iets later helemaal klein gemaakt te worden maar toch. Ik zal nog altijd die ene wagen nemen. Omdat die gewoon veel mooier is dan de rest. Dus eigenlijk hetzelfde als zo goed iedereen hierboven zegt. Je bent er niets mee op de gewone baan dus koop je met je hart en brein ipv welke auto is het snelste en waarom

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws