Vraag: Wie heeft jou leren rijden?

vraag-rijbewijs

Nee, geen beschuldiging, wel een oprechte vraag. Want nu jongeren volgend jaar weer wat straffer uit de hoek moeten komen om hun roze papiertje te behalen, vroegen wij ons af wie jou destijds leerde rijden. Iemand van de familie, de rijschool of misschien ging je wel zelf stiekem op pad?

Autorijden, de vrijheid gaat er stilaan wat af. Dat is niet enkel te wijten aan de steeds strengere (en veelal tragere ) verkeersregels. Want die regels zijn er omdat we simpelweg met té veel op de baan zijn. Zeker overal ten noorden van Brussel. Het rijbewijs behalen wordt daardoor volgend jaar weer een stukje moeilijker. Wat ons met zeemzoetigheid deed terugdenken aan de tijd toen wij ons roze papiertje behaalden.

Nu we jou er ook aan hebben doen terugdenken;

Wie leerde jou autorijden?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 13 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (13)

Plaats een reactie
Yannick 15:37
afbeelding van Yannick

Een vroegere vriend van men moeder toen ik 15 was op de parking van de makro. Later "voor echt" men bompa. De mens had geen enkele plaats op zen auto waar hij geen schade had gereden maar uitleggen kon hij goed. Eerste keer erdoor. grootste leugen die ik heb gehoord is: "koppeling en gas gelijktijdig laten overgaan...." #koppelingenkostengeld

Wim 16:18
afbeelding van Wim

vader & rijschool, wat ook hielp was op jonge leeftijd al wat laten meeschakelen, toch een beetje minder schrik voor the real deal later :)

marksken 18:07
afbeelding van marksken

De technische/praktische kant mijn vader. De aandachtspunten op de weg, een bevriend rijinstructeur, gratis. De administratieve afhandeling, het min aan rijlessen in de rijschool.

H. 22:40
afbeelding van H.

Only Papa did it.
Geslaagd na 1 keer. Bonus-malus sinds jaar & dag 0...
AL de rest is om het geld uit uw zakken te kunnen kloppen dankzij onze Belgische "verkeerexperts".
Als die allemaaal zo competent waren zou België er sinds lang niet zo desastreus bijliggen.
Op alle vlakken. Misschien toch even in Nederland bijscholing volgen?

C. 06:19
afbeelding van C.

Mijn vader. Eerst oefenen op een lege parking op zondag. En daarna de weg op. Vanaf toen leerde ik het grotendeels alleen, omdat mijn vader naast mij bijna meteen in slaap viel. En ik dus maar rond rijden. Veel heb ik hem niet gevraagd, ik had ook geen vragen. En hij vertrouwde het precies wel. Toen ik na een half uur sturen weer thuis de oprit op reed, maakt ik hem wakker. "Alles goed gegaan?" zei hij toen steeds. "Natuurlijk!"

JM 09:13
afbeelding van JM

De eerste ritten waren met mijn vader. The finishing touch was mijn een rijschool instructeur : tips & tricks. Van de eerste keer geslaagd, terwijl de ouders stiekem toekeken.

Carlos 10:05
afbeelding van Carlos

Eerst met mijn vader en 6uur rijschool. Verder steeds blijven rijden met vader/moeder/zuster... Eerste keer er door.

Mesoerrie 17:04
afbeelding van Mesoerrie

Voor 'echt' eerst 2x op zondag op de parking van een winkelcentrum met m'n vader om het aanzetten toch goed onder de knie te hebben. Dan de baan op op vrij rustige wegen en niet lang er na veel in Oostende centrum gereden. Ook veel met m'n moeder gereden maar die had vaak moeite om haar ogen open te houden en was er eigenlijk gerust in. Veel vragen had ik ook niet, aangezien ik (zoals de meeste hier wss) al van jongs af goed oplette wat vader of moeder allemaal deed in het verkeer en al met de brommer reed.

wenim 18:43
afbeelding van wenim

ik leerde mijn dochter rijden. doe zelf al 30 jaar meer dan 50000km per jaar.
op aanraden van een vriendin, volgde mijn dochter lessen bij sanderus rijschool, betaalde € 650, en na die lessen moest ik vaststellen dat mijn dochter zelfs niet was aangeleerd haar stuur correct vast te houden, en nog veel meer dan dat.
overheid zou volgens mij eerst een orde op zaken moeten stellen bij al deze rijscholen, echt schandalig over een groot gedeelte.
kom maar eens bij ons in de straat de beschadigde voertuigen bekijken die door aspirant chauffeurs aangericht wordt, begeleid door een rijinstructeur van een of andere rijschool.
het aantal is gewoonweg niet meer te tellen.
ter verduidelijking, mij nwagen werd over de ganse zijkant door een rijschool kandidaat beschadigd. zonder zelfs maar een nota onder mijn ruitenwisser achter te laten.
de bejaarde man die er getuige van was, kon zich de naam niet herrineren, en daar sta je dan, €4500 reparatiekosten.
walgelijk !

Ricardo 13:49
afbeelding van Ricardo

De rijschool. We hadden geen auto thuis in die tijd. Nu gaat mij dochter naar de rijschool en laat ik haar oefenen met haar voorlopig rijbewijs. Het is toch een gans andere aanpak dan toen ik leerde rijden. Vroeger moesten we vlot rijden en nu is het een boma stijl. Dat wringt een beetje. Ik zou de examinators eens een test willen zien afleggen. Eens zien wat zij ervan terecht brengen.

altich@telenet.be 17:28
afbeelding van altich@telenet.be

Mijn vader...en uit veiligheid ook de rijschool :-)
Hij leerde mij rijden maar de regels volgde ik liever op de rijschool.
Waarom? Wel laat het me uitleggen met een voorbeeld. Mijn vader reed als een gek in het dorp en op de autosnelweg reed ie 80... Hij haalde destijds zijn rijbewijs gewoon af op de gemeente. Geen les, geen examen, niets.

Marie de Jonge 16:02
afbeelding van Marie de Jonge

Ik heb zelf voor de eerste keer gereden tijdens mijn eerste rijles. Daarvoor durfde ik dat echt niet. Mijn broer deed het af en toe wel stiekem. Door ervaring en veel rijden heb ik écht leren rijden denk ik zelf. https://www.energytraffic.nl/autorijles

Marie de Jonge 10:27
afbeelding van Marie de Jonge

Grappig om al deze reacties te lezen. Mijn vader heeft mij ook veel uitgelegd voordat ik begon met lessen. Toch heeft mijn rijinstructeur mij echt auto leren rijden. Ook heeft hij ervoor gezorgd dat ik alle regels goed heb geleerd! https://www.jongepier.nl/rijinstructeur-worden/

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws