Vraag: Nieuw of 'eindereeks'?

vraag-nieuw-eindereeks

Het moet zowat de moeilijkste keuze zijn bij het particulier kopen van een auto. Nee, niet de kleur. Wel of je nu voor het eindereeksmodel gaat of enkele maanden wacht op de nieuwe generatie.

Toegegeven, ook ondergetekende is er schuldig aan. Aan wat? Wel, wanneer mensen rondom om autokoophulp vragen zeggen dat een auto op het einde van zijn carrière zit en dat je beter kan wachten op de nieuwe. Echter, is nieuw altijd beter? Want een onderzoek in de VS - en gezond boerenverstand - wees uit dat het beste moment om een auto te kopen is wanneer het model bijna uit productie gaat.

Logisch ook, want merken willen af van hun overstock om plaats te maken voor... tja... nieuwe overstock. Waardoor prijzen kelderen. Daarnaast is de kans voor de koper reëel dat het nieuwe model meer kinderziektes gaat hebben dan de oude, want die hebben ze doorheen heel zijn carrière er uit gehaald. Echter, gloednieuw schijnt natuurlijk altijd zo mooi...

Gaan jullie voor de nieuwe generatie of de 'eindereeks'?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 5 reacties

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Adriaan 17:14
afbeelding van Adriaan

Geef mij dan maar een "oud" model. De kortingen, gratis opties en weet ik nog wat zullen mij wel doen vergeten dat er een nieuwer model is.

Vadsige Tony 23:38
afbeelding van Vadsige Tony

Doe mij maar een nieuwe. En die Peugeot 307 op de foto heb ik destijds ook nog gehad, een echt drama was die auto

Kevin 11:43
afbeelding van Kevin

Ik ben ook fan van het eindereeksmodel. Heb mijzelf een nieuwe Seat Leon vorige generatie gekocht (overstock) aan een zeer gekelderde prijs en heb er tot op de dag van vandaag enorm veel plezier aan. Toch zeker als je kijkt welke opties erop staan aan de prijs dat ik hem gekocht heb. Enkel spijtig dat je aan stockmodelen niet zelf de motorinhoud kan kiezen, want dat is het enige wat ik graag anders gewild zou hebben. Maar bon :p Als het ooit weer zover komt en een model gaat uit business voor een nieuw, denk ik dat ik toch terug ga zien om nog een stock oude te kopen.

Glenn 11:44
afbeelding van Glenn

Niks mis met een einde reeks model. Als de korting groot genoeg is rijd ik daar met plezier mee rond.

Wim 19:09
afbeelding van Wim

eindereeks: korting, meer opties en geen kinderziektes

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws