Vraag: Leg jij 10.000 euro neer om autonoom te rijden?

volvo-xc90-autonomous-drive-test-vehicle_3

Moeten we Volvo geloven, dan zullen de eerste autopilotsystemen die compleet op zichzelf kunnen rijden binnen de vijf jaar op de markt komen... met een optieprijs van 10.000 euro. Heb jij dat geld er voor over?

Kijken we even in onze glazen bol naar de toekomst, dan wordt Autopilot binnen een jaartje of 5 de optie der opties. Want die functie zal bepalen of je 's ochtends je stuur nog moet aanraken of niet. Volgens Volvo zal zo'n optie wel prijzig zijn. 10.000 euro is daarbij geen overschatting.

10.000 euro voor een systeem dat het rijden compleet van je overneemt, noodzakelijk optie, of er los over?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 6 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Evo X 13:06
afbeelding van Evo X

Indien je dagelijks enkele uren onderweg bent is 't tof systeem. Zelf moe 'k 4 dagen 4km rijden om op werk te geraken en is 't leuk om is achter stuur te zitten, dus totaal overbodig. (net als zuinige motor, om woon-werkverkeer zo goedkoop mogelijk te maken.)

Glenn 14:05
afbeelding van Glenn

Er los over. Stel dat je een Volvo koopt met cataloogprijs €40.000. Dan gooi je 1/4 van de waarde van de auto tegen 1 optie aan. Ik zie niet veel mensen dit verkiezen boven hun leder, pano dak, navigatie, velgen, verwarmde zetels, etc ... Kies dan gewoon een automaat en zo'n aktieve cruise die afstand houd/remt. Dan ben je toch al wat meer op je gemak in de file?

BePa 14:30
afbeelding van BePa

Interessante optie als je je dagelijks laat rondrijden met een chauffeur. En spotgoedkoop ook (in dat geval).

Quin 13:21
afbeelding van Quin

Zeker voor over, maar dan moet autonoom rijden wel volledig op punt staan dat ik in principe nog een tukkie in m'n wagen kan doen op weg naar m'n werk :-)

andre123 18:46
afbeelding van andre123

in geen geval

Peter Vanheers 13:00
afbeelding van Peter Vanheers

Voor veiliger autorijden mag veel maar als autoliefhebber neem ik liever zelf het stuur in handen, hoor ik graag nog eens de motor grommen. Maar helaas autoliefhebbers zijn een uitstervende soort.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws