Vraag: Is Honda Civic Type-R tuningdroom van 15 jaar geleden?

honda-pimp

Hoewel de vorige generatie Type-R moeilijk subtiel was te noemen gaat de nieuwe daar in een rotvaart over. Wat ons doet afvragen; is het niet allemaal wat te veel?

Spring zo'n vijftien jaar terug in de tijd. Pimp my Ride is een televisiesucces, The Fast and the Furious een filmsucces en in de gamewereld loopt elke Autofan gek van Need For Speed Underground, een tuninggame. Het waren tijden waarin we droomden van Honda's met ovedreven spoilerwerk, foute stickers en - waarom ook niet - drie einddempers. Anno 2017 is dat geen tuningdroom meer maar een af-fabriek Civic Type-R.

Echter, smaken veranderen. Waardoor we ons niet van de indruk kunnen ontdoen dat de nieuwe Type-R visueel zo'n 15 jaar te laat op de markt komt. Delen jullie ook die mening? Of hoort een straffe Honda er uit te zien alsof 'ie uit de droom van een 14-jarige autogek komt?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Optimus 10:14
afbeelding van Optimus

Voor mij is de Type-R de over the top auto die ik van Honda verwacht.
Tegenwoordig is het de mode om snelle hot hatches eerder braaf te laten overkomen. Kijk naar de golf R en focus RS bv.
Ik vind het persoonlijk prachtig: een echte présence van : hier ben ik, het monster van Honda and not afraid to show it! :)

Johnny & Marina 10:38
afbeelding van Johnny & Marina

Eindelijk een waardige opvolger voor onze Opel Manta!
Ik ga er wel nog een Remus onder hangen, verlagen en side skirts plaatsen.
Op de kofferbak een grotere spoiler die als cafétoog kan dienen maag ook niet ontbreken.
Cool voor de meetings!

Optimus 12:12
afbeelding van Optimus

Nie slecht praten over de Manta eh ;)

John 13:57
afbeelding van John

Woow, 7 versnellingen: 6 gewone en een R(ace) versnelling!

jre 15:07
afbeelding van jre

Visueel staan SUV's ook voor offroadavontuur en spannende lifestyle. Dat strookt ook geen 100% met het gebruik van de auto's in kwestie.

De huidige Civic Type R of de vorige Focus RS fleuren het straatbeeld echt op. Voor subtiliteit is er altijd gerief als een Peugeot GTI of een Golf R, zoals Optimus al zei.

Evo X 17:29
afbeelding van Evo X

Geen 'Darth Vader' stijl maar volledig los gaan. En ze hoeven niks te bewijzen he, stampt diene doorontwikkelde vtec en alles tot aan z'n schoenen tegen z'n kont en ge bent letterlijk gelanceerd, en niet alleen aan 't stoplicht, bochten die ge ni sneller durft nemen omdat uw ingewanden spontaan op een andere plaats gaan zitten of uw tandvullingen het anders voor bekeken houden neemt 'm als je wil nog sneller. Diene verlichte taartenschep achteraan is er dan ook zodanig over dat ze echt willen laten zien dat ze zelf het de ultieme Type R vinden.

Jelle Dr 11:04
afbeelding van Jelle Dr

Geef mij toch maar de versie uit de 90's. De eerste type-R. Sinds 2001 is de Civic in Europa alleen maar achteruit gegaan tot deze bodem. :-)

Wat een belachelijk foorkraam is dit geworden. In de VS en andere markten waren de modellen tussen 2001 en nu, wel pakken beter. Honda Europe has died imo. Ik mis de S2000, Accord en integra. Ook de delsol, twijfel om een motegi in goeie staat te kunnen kopen.

Evo X 12:09
afbeelding van Evo X

Da's bij veel echte Japanners het geval helaas, en Honda is één van de weinige die dat nog kunnen zeggen op al hun modellen. Ondertussen zijn andere merken ook kleine betaalbare coupés gaan bouwen, break's en opengedraaide sedans en die verkopen hier vrij goed precies. Dus wat hun tegenhoudt om modellengamma zo basic te houden snap 'k ook ni echt. En als je dan toch nen hoop centen aan concepts kan showen, wat houd hun dan nog tegen?

Liefhebber 08:04
afbeelding van Liefhebber

Leuk al die verschillende reakties.Vorige maand heb ik ik er een besteld (red) in pre order voor dagelijks gebruik in Nederland.Hij komt sept/okt. Het is gewoon een over de top bruut snel beest die gezien wil worden.Dank aan Honda fabriek.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws