Wat als Mercedes een cabrio zou bouwen in de A-klasse familie?

mercedes-a-class-cabriolet-render-based-on-concept-a-sedan2

Tjah, wat dan?

Sinds Mercedes heeft verkondigd dat hun compacte klasse gaat uitbreiden en nadien geen verdere info verschafte, gaan wilde gedachten de wereld rond. Hatchback hebben we, sedan is er ook, crossover: check, familiebusje zien we wel in de B-klasse dus dan blijft de dakloze versie over. Als we naar de concurrentie kijken; Audi A3 Cabriolet en BMW 2 Reeks Cabrio, dan is dat geen baanbrekende gedachtegang. Er is geen betere optie dan duizenden meters hoofdruimte, toch?

Het dak eraf!

Mercedes heeft in Shanghai zijn Concept A Sedan getoond, je weet wel de A-klasse sedan met die grave snuit geïnspireerd op de AMG GT R. Knip van die wagen het dak weg en vervang het door een stoffen verstopbare versie en je krijgt de Mercedes A cabrio. Die ziet er klaar uit om rond te gaan cruisen in Zuid-Frankrijk of het Zuiden van Italië, wat jullie willen.

mercedes-a-class-cabriolet

Cabrio’s zijn voor een automerk niet de grootste bron van inkomsten maar zolang de “we-vullen-elk-gaatje-op-de-markt” hype blijft bestaan zal deze toch tot de mogelijkheden behoren. Mercedes heeft voorlopig nog niets laten vallen over een cabrio A, desondanks zijn wij wel voorstander. Wat vinden jullie?

mercedes-a-class-cabriolet

Laatst gepubliceerd

Reacties

Uw reactie