Vraag: Wat is het meest geslaagde retromodel ooit?

vraag-retro

Het is een trend die in de jaren 90 de kop op dook; automerken die met een retromodel op de proppen kwamen. Maar wat is volgens jou nu de meest geslaagde creatie?

In autoland heb je drie strekkingen; automodellen die zo futuristisch mogelijk op je netvlies proberen te vallen (Hierzo), wagens die vooral zo voorspelbaar mogelijk op je oprit willen staan (Jep) en de retromodellen, een hype sinds de jaren 90. Een trend die heus verder gaat dan de Volkswagen Beetle en de Mini, al waren ze wel wat de grondleggers voor de trend in Europa.

Denk maar aan de immens populaire Fiat 500 en pk-monster Ford GT40. Niet de enige Amerikaan trouwens, want de VS pakte ook uit met de Chrysler PT Cruiser, de Chevrolet Prowler en de Ford Thunderbird. BMW, die etaleerden in 2000 dan weer de Z8, een knipoog naar de 507 van vervlogen tijden. In Japan hadden ze dan weer de Nissan Figaro als absolute voortrekker van retrodesign. Kortom er is wel wat, want we zijn zeker dat we er nog enkele niet hebben opgenoemd.

Maar wat is volgens jullie nu de meest geslaagde retromobiel?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 9 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (9)

Plaats een reactie
Techno Patat 12:14
afbeelding van Techno Patat

Voor mij de Mustang! Ik vind ze prachtig van design, het oude zit er duidelijk nog in, heerlijke motoren, op en top american :-)! En net doordat hij zo heerlijk echt blijft is het geslaagde retro.
Want de mini bijvoorbeeld van nu is bijna groter dan de Roll's van 'toen'... in hoeverre is dat nog een retro auto? Voor mij is dat een moderne auto met een retro toetske dat de mensen doet glimlachen naar het oude...

vdsmichiel 20:06
afbeelding van vdsmichiel

Porsche 911 :)

Rob 21:58
afbeelding van Rob

Misschien eentje waar men niet zo gauw aan denkt: Rover 75. Nu kun je bij de 75 niet direct een klassiek Rover model noemen waarop ie gebaseerd is, maar het is stiekem toch best wel klassiek Rover: het chromen randje over de flanken, de witte tellers, de standaard hout inleg, grille die doet denken aan die van de P5, vier koplampjes, traditionele lakkleuren, ruim ogende stoelen, geen geouwehoer over 'sport' en dergelijke.
Het feit dat de 75 ook min of meer opereerde in het zelfde segment en een soortgelijke uitstraling heeft als het klassieke Rover, maakt het voor mij een zeer geslaagd retro-model. Klassiek, toch modern, en zonder dat het een karikatuur wordt van het verleden. Top job, onderschatte wagen!

sander Vranckx 07:50
afbeelding van sander Vranckx

een leuk idee, maar haal asjeblief die Lada zo snel mogelijk weg, dat doet pijn aan de ogen, kan je daar geen Fiat 500 in de plaats zetten?

Ron4u 13:42
afbeelding van Ron4u

Mazda mx-5 1e generatie!!! Moderne remake van lotus elan

JelleDr 23:35
afbeelding van JelleDr

2! Mijn eerste keuze. Feitelijk was dit de grondlegger, uiteraard niet zo een uitgesproken retro design, maar wel gebaseerd op de Britse roadsters zoals de MG. Die Beetle en zo vind ik maar niets. Momenteel het beste retro design model is de Challenger.

suskewiet 17:56
afbeelding van suskewiet

de Dacia was het beste retromodel, gewoon een goedkope auto, degelijke motor maar zonder overbodige rommel, zelfs nog met handbediende ruiten , een echte mannenauto.
Geen jeanettenbak met airco, gatverwarming en wat weet ik nog allemaal

Wim 12:50
afbeelding van Wim

de 500 blijf ik wel geslaagde remake vinden, Z8 misschien de mooiste

Evo X 14:36
afbeelding van Evo X

Niet om bochten te nemen of zo snel mogelijk circuit mee te rijden en ook niet omwille van de begin jaren 90 binnenafwerking/technologie,... wel voor z'n looks, z'n (voor mij toch) knappe snuit, z'n lijnen opzij; zonder overdreven te zijn. Is opvallend goedkoop tov z'n Europese categorie, de Camaro.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws