Vraag: Schrikt het sneeuwalarm jou af?

vraag-sneeuw

Paniek, oproer en ontsteltenis, dat was gisteren de rode draad doorheen de weerpraatjes, want België zou vrijdag (vandaag) een dikke laag sneeuw over zich heen krijgen. Met gigantische files tijdens de ochtendspits, ontploffende bananvrachtwagens en vliegtuigen die moeten landen op een bevroren Noordzee. Enfin, heb jij actie ondernomen om deze vrijdag te overleven?

Blijf thuis werken en ga niet de baan op als het niet hoeft, dat was de gouden raad van tante weervrouw die we gisteren kregen. Want vandaag zou het Belgisch wegennet kreunen onder een dikke laag sneeuw. Het resultaat? Een ochtendspits die van een leien dakje liep. Om 9 uur amper 2 kilometer file op de Belgische wegen? Het lijkt wel of half Vlaanderen is op vakantie!

Nu voor we onze vlag der 'Stop eens met mensen bang te maken, media' gaan zwaaien, er komen volgens de laatste updates toch nog enkele pittige sneeuwbuien aan die de avondspits serieus in de war kunnen sturen. Brussels Airlines heeft zelfs al enkele vluchten preventief geschrapt. Waardoor we wel eens willen weten:

Hebben jullie maatregelen genomen voor vandaag?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 21 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (21)

Plaats een reactie
Beezzzt 12:08
afbeelding van Beezzzt

Ik heb alvast mijn muts aangedaan vanmorgen. Tot zover mijn maatregelen.

Ponrow 12:16
afbeelding van Ponrow

Er heeft weer eentje zeneige serieus belachelijk gemaakt. Toen ik het gistere hoorde vroeg ik me af over welke sneeuw ze het hadden. Welk weerbericht kijkt die man? Anyhow, was goed optijd deze morgen, en relaxed rijden.

Quin 13:51
afbeelding van Quin

Weer voorspellen is geen exacte wetenschap. Ze kunnen er dan maar beter een schep bovenop doen dat de schijtluizen allemaal binnenblijven :-p.

Nidas Leo 18:20
afbeelding van Nidas Leo

Alez, hier is nummer 1 die van zichzelf vindt dat hij een fantastisch goede chauffeur is en de overgrote meerderheid van de rest niet kan rijden.

Sven772 13:57
afbeelding van Sven772

Enkel vanwege mijn onkundige medeweggebruikers die bij sneeuw aan minder dan stapvoets tempo in mijn weg rijden. Goed dat ze iedereen hebben bang gemaakt, dan komen net die niet buiten, want ze horen op dat moment niet op de weg. Maar er is hier nog steeds geen sneeuw....

Nidas Leo 18:23
afbeelding van Nidas Leo

En uiteraard is nr. 2 er als de kippen bij om zichzelf ook uit te roepen als veel beter chauffeur dan al die onkundige weggebruikers.

Techno Patat 05:14
afbeelding van Techno Patat

En hier hebben we de internetheld die zich wegstopt achter een onvindbare nickname. Moet jij niet op hln.be of het nieuwsblad de verzuurde pruim gaan uithangen?
Of is dat niet leuk meer nu facebook z’n algoritmes heeft aangepast en de zuurpruimen onderaan de comments komen?

Beezzzt 08:12
afbeelding van Beezzzt

Euh, over nicknames gesproken : is techno uw familienaam of was het toch patat ?

Techno Patat 13:02
afbeelding van Techno Patat

Ik steek me er niet echt mee weg he ;)!

Op autofans alleen al staat m’n echte naam bij verschillende artikels en als je het googlet kom je rechtstreeks op mijn facebook :). Plus dat ik niet uit het niets hier plots kom uit de hoogte doen tegen mensen, ik hoor hier bij het bestofte meubilair dat ze in een donker hoekje op zolder bewaren :p!

Onze pralinewinkel heb ik naar mijn weten nog nooit weten reageren, laat staan iets bijdragen aan een discussie ;)!

Nidas Leo 14:55
afbeelding van Nidas Leo

quote: "Onze pralinewinkel heb ik naar mijn weten nog nooit weten reageren"
Naar uw weten dan, dat kan. ;-) (maar is echter niet correct).

Sorry dat ik me even heb laten gaan, maar telkens ik zo'n reacties zie van zelfverklaarde 'piloten - autoliefhebbers' die hun medeweggebruikers nogal snel sukkelaars vinden, kan ik me niet goed inhouden.
Ik vraag me dan ook af wie er eigenlijk verzuurd is en welke reactie op HLN thuis hoort?

Techno Patat 04:19
afbeelding van Techno Patat

Had je zo uitgebreid en netjes gereageerd hoort er zelfs niemand thuis op
hln.be :)! Veel leuker om zo te spreken met elkaar toch dan een reactie die nogal zuur en uit de hoogte overkomt :D?
Een kleine steek en wat plagen met de P van plezier doe ik zelf ook hele graag ze :D.

En over het onderwerp: als ze dat vinden en ze zijn halve rallypiloten dan mogen ze dat denken. Als ze dat vinden en ze zijn het niet dan komt karma wel langs en zullen ze nog wel nader kennismaken met de nare effecten van sneeuw. Sowieso een win win :D.

Ik lees trouwens niet alle reacties dus ga zeker niet beweren dat je hier nog nooit gereageerd hebt (vandaar ook de ‘naar mijn mijn weten’ ;)!). Maar moest iedereen hier met 1 zinnetje gewoon de andere gebruiker neersabelen dan blijft het hier een saai boeltje tot er enkel nog keyboard warriors overblijven :P! Vandaar mijn reactie :)!

Mister772 09:24
afbeelding van Mister772

Ok, sorry mannen, mij effe laten gaan. Ik beloof plechtig mij in het vervolg in te houden.

Techno Patat 13:06
afbeelding van Techno Patat

Je bent welkom om altijd te reageren hoor :)! Het is hier best een gezellige bende meestal :D! Maar dat houden we graag zo dus als er 2 reacties staan en beiden zijn negatief zonder een toegevoegde waarde dan laat ik het niet van er op te klappen ;)!
Wat niet wil zeggen dat we je hier niet willen, gewoon iets liever zijn :D. Je oogst wat je zaait namelijk :p!

evo X 14:37
afbeelding van evo X

Zelfde ritueel als altijd tijdens neg temperaturen, beestje gestart en daarna klein ontbijt. Alles rustig laten warm worden en vertrokken.

Markske 16:17
afbeelding van Markske

Wanneer heeft die 'Minister' ook alweer zijn sneeuwalarm met thuiswerk verkondigt? Te laat opdat een normale werkmens, als die al over een laptop beschikt, die kon meenemen naar huis. Diegenen met een desktop zijn er altijd aan voor de moeite. Sommige, o ja mijnheer de minister, de meeste mensen in productie en service die kunnen enkel hun job uitvoeren op de werkvloer.
Dus wat kan je doen? Bitter weinig, hopen op beter. Bij het opstaan al gekeken naar de verkeersinfo en het was druk op mijn woon-werk weg en toen ik een half uur later vertrok was het rustig druk. Enkelen waren dus vroeger dan normaal vertrokken met dank aan hen.

Adriaan 16:21
afbeelding van Adriaan

Mensen die niet anders kunnen dan naar kantoor of werkplaats te rijden zouden net de eerste moeten zijn om de anderen aan te moedigen om van thuis uit te werken. Hoe moeilijk is het om dat in te zien. Thuis werken is niet met u lui gat in bad de hele tijd vuil staan af te weken terwijl je Netflix aan het kijken bent. Maar zoals het woord het zegt, van thuis uit uw werk doen...

B4 21:13
afbeelding van B4

Met men taxi in de sneeuw rijden is juist één van de leukere dagen

Otto Z. 23:27
afbeelding van Otto Z.

Met een Subaru kan ik me dat zeker voorstellen.

Otto Z. 23:27
afbeelding van Otto Z.

Is het rampenplan nog steeds afgekondigd? Wanneer kunnen we eindelijk internationale hulp verwachten?..

Techno Patat 05:13
afbeelding van Techno Patat

Ik heb nog nooit zo een rustig centrum van Tielt gezien als nu.ik was bang dat ik te laat ging zijn voor m’n afspraak en ik was net te vroeg, het was er uitgestorven :D!

De grote wegen lagen perfect tot mijn grote teleurstelling en de binnenwegetjes waren te verradelijk om het te riskeren! Dusja, een sneeuwstormke in een glas water. Maar alles lag toch weer eens mooi wit :-)!

Kevin 15:03
afbeelding van Kevin

Ik ben er gewoon doorgereden. Al moet de eerlijkheid nu wel verteld worden dat Turnhout maar ocharme een super klein laagje sneeuw te verduren heeft gekregen. En alle wegen goed berijdbaar bleven.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws