Vraag: Schrikt het sneeuwalarm jou af?

vraag-sneeuw

Paniek, oproer en ontsteltenis, dat was gisteren de rode draad doorheen de weerpraatjes, want België zou vrijdag (vandaag) een dikke laag sneeuw over zich heen krijgen. Met gigantische files tijdens de ochtendspits, ontploffende bananvrachtwagens en vliegtuigen die moeten landen op een bevroren Noordzee. Enfin, heb jij actie ondernomen om deze vrijdag te overleven?

Blijf thuis werken en ga niet de baan op als het niet hoeft, dat was de gouden raad van tante weervrouw die we gisteren kregen. Want vandaag zou het Belgisch wegennet kreunen onder een dikke laag sneeuw. Het resultaat? Een ochtendspits die van een leien dakje liep. Om 9 uur amper 2 kilometer file op de Belgische wegen? Het lijkt wel of half Vlaanderen is op vakantie!

Nu voor we onze vlag der 'Stop eens met mensen bang te maken, media' gaan zwaaien, er komen volgens de laatste updates toch nog enkele pittige sneeuwbuien aan die de avondspits serieus in de war kunnen sturen. Brussels Airlines heeft zelfs al enkele vluchten preventief geschrapt. Waardoor we wel eens willen weten:

Hebben jullie maatregelen genomen voor vandaag?

Laatst gepubliceerd

Reacties (21)

Plaats een reactie
Nidas Leo 18:20
afbeelding van Nidas Leo

Alez, hier is nummer 1 die van zichzelf vindt dat hij een fantastisch goede chauffeur is en de overgrote meerderheid van de rest niet kan rijden.

Sven772 13:57
afbeelding van Sven772

Enkel vanwege mijn onkundige medeweggebruikers die bij sneeuw aan minder dan stapvoets tempo in mijn weg rijden. Goed dat ze iedereen hebben bang gemaakt, dan komen net die niet buiten, want ze horen op dat moment niet op de weg. Maar er is hier nog steeds geen sneeuw....

Nidas Leo 18:23
afbeelding van Nidas Leo

En uiteraard is nr. 2 er als de kippen bij om zichzelf ook uit te roepen als veel beter chauffeur dan al die onkundige weggebruikers.

Nidas Leo 14:55
afbeelding van Nidas Leo

quote: "Onze pralinewinkel heb ik naar mijn weten nog nooit weten reageren"
Naar uw weten dan, dat kan. ;-) (maar is echter niet correct).

Sorry dat ik me even heb laten gaan, maar telkens ik zo'n reacties zie van zelfverklaarde 'piloten - autoliefhebbers' die hun medeweggebruikers nogal snel sukkelaars vinden, kan ik me niet goed inhouden.
Ik vraag me dan ook af wie er eigenlijk verzuurd is en welke reactie op HLN thuis hoort?

Mister772 09:24
afbeelding van Mister772

Ok, sorry mannen, mij effe laten gaan. Ik beloof plechtig mij in het vervolg in te houden.

evo X 14:37
afbeelding van evo X

Zelfde ritueel als altijd tijdens neg temperaturen, beestje gestart en daarna klein ontbijt. Alles rustig laten warm worden en vertrokken.

Markske 16:17
afbeelding van Markske

Wanneer heeft die 'Minister' ook alweer zijn sneeuwalarm met thuiswerk verkondigt? Te laat opdat een normale werkmens, als die al over een laptop beschikt, die kon meenemen naar huis. Diegenen met een desktop zijn er altijd aan voor de moeite. Sommige, o ja mijnheer de minister, de meeste mensen in productie en service die kunnen enkel hun job uitvoeren op de werkvloer.
Dus wat kan je doen? Bitter weinig, hopen op beter. Bij het opstaan al gekeken naar de verkeersinfo en het was druk op mijn woon-werk weg en toen ik een half uur later vertrok was het rustig druk. Enkelen waren dus vroeger dan normaal vertrokken met dank aan hen.

Otto Z. 23:27
afbeelding van Otto Z.

Met een Subaru kan ik me dat zeker voorstellen.

Otto Z. 23:27
afbeelding van Otto Z.

Is het rampenplan nog steeds afgekondigd? Wanneer kunnen we eindelijk internationale hulp verwachten?..

Uw reactie