Vraag: Wat mag de 'one car in the world' zijn?

vraag-1autovandewereld

Geinige denkpiste vandaag op de redactie; stel dat we in een parallelle dystopie zouden leven waar er maar 1 automodel op de aardbol bestaat die iedereen moet rijden, welke wagen moet het dan zijn?

Neem je de term dystopie letterlijk, dan zou het een afschuwelijke wagen moeten zijn maar dat krijgen we niet over ons Autofanshart. Daarom gaan we op zoek naar dé ultieme auto op de wereld. Eentje die door iedereen gebruikt kan worden en alle wensen - of toch grotendeels - kan vervullen. Eentje voor de grote gezinnen, voor de autofans, voor de dagelijkse filerijders en de lange-afstandsmalers. Iets met ruimte dus maar ook met een leuk rijgedrag, zonder te zuipen als een tempelier of steenhard te zijn.

Een moeilijke opgave... maar we zijn zeker dat jullie een antwoord er op hebben. Ik ben alvast redactioneel verboden om de Citroën C4 Cactus boven te halen.

Wat is volgens jullie de ultieme one car in the world-wagen?

Auteur: Auteur: Yves
Reacties: 22 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (22)

Plaats een reactie
Optimus 12:13
afbeelding van Optimus

Een Dacia Logan want dan neemt iedereen gewoon terug de fiets :D

John 12:45
afbeelding van John

I see what you did there! :-)

Wim 10:52
afbeelding van Wim

Topkeuze :)

zaag 12:41
afbeelding van zaag

Mercedes VRC Concept
http://oldconceptcars.com/1930-2004/mercedes-benz-vrc-concept-1995/

ben nog steeds boos dat die nooit in productie ging.

John 13:33
afbeelding van John

Wat een gedrocht! Maar wel een auto one-size-fit-most :-)

zaag 07:56
afbeelding van zaag

Ja, wel érg 90's Concept styling. Maar zélfs met dat interieur had ik hem gekocht, en zou er nu nog mee rijden. Hadden ze dit maar als Smart uitgebracht ofzo. Er was toendertijd geloof ik zelfs voorzien dat je de verschillende achterkanten ging kunnen huren , ipv te moeten stockeren.

DH 12:47
afbeelding van DH

Audi RS6

John 13:35
afbeelding van John

Juist ja, een +100.000 € auto voor iedereen?

Kymo52 12:47
afbeelding van Kymo52

LR Discovery?

Adriaan 14:21
afbeelding van Adriaan

Toyota land cruiser, de lange versie, niet V8. Want niet elke baan in de wereld is even geschikt voor een Audi rs6 (wat ik anders wel ne machtige auto vind)

4g63 17:15
afbeelding van 4g63

Dacht eerst een RAV4 maar een alternatief dat eigenlijk niet moet onderdoen heeft ineens de voorkeur omdat je ruimte en leuk weggedrag wil. Tevens zo'n 5d euro goedkoper zonder al te veel in te boeten op prestaties. De HR-V.
1200kg is altijd tof, is Japans afgeveerd, diegene met een iets zwaarder voetje kunnen zich beetje uitleven omdat m op 10s de honderd passeerd wat niet traag is de dag van vandaag. Als je er een sport van maakt weinig te verbruiken zou je toch op 5 a 6 liter moeten uitkomen wat voor hoge pootjes toch meevalt neen?
Prijs: 20d euro. Niet superveel, en normaliter kom je gedurende 15j met wat olie, filters, bougies en mss wat riempjes al vrij ver.

4g63 20:39
afbeelding van 4g63

En waarom hoge pootjes hé, waarom geen sedan waar men al meer dan 50j aan zit te verbeteren en nog steeds zijn ze het niet beu? Wereldwijd onderdelen van in overvloed, kost 20d euro met ook zo'n 5 a 7 liter en stoomt zichzelf braafjes ook naar 100 op 10s. Het imago braafjes komt het eerste in me op maar is op zich niks mis mee. Niet kapot te krijgen het tweede: Corolla 1.6i ;)

Adriaan 11:51
afbeelding van Adriaan

Hoge poten is vrij simpel, de vraag is welke auto zou overal op de wereld kunnen gebruikt worden, en da kom je automatisch uit op een auto op hoge poten. Vlaanderen, ondanks dat veel klagen over de staat van de weg, en eigenlijk geen echte reden tot klagen hebben, is niet de hele wereld. Ik was met een maat vorig jaar in Panama, en daar kamen we uit op een weg, de enigste weg die beschikbaar was naar ons einddoel, die voor een gans deel over het strand liep, en om het beter te maken, moesten we ook nog een rivier door rijden. We hebben dat 4 keer kunnen doen met onze huur Hyundai elantra, de 5 de keer is dat ding verzopen, water in de motor. Dat heb je niet voor in een jeep. En dat is maar een simpel voorbeeld, want we hebben ook nog eens op een andere moment vast gezeten met een focus break waar een jeep moeiteloos door had kunnen rijden.

4g63 14:54
afbeelding van 4g63

Land cruiser mag ook ze, of Hilux, hebben ze in top gear is kopje onder gezet, in brand gestoken,... En qua blijven rijden op latere leeftijd zijn ze nog een trapje hoger ook hé, als k vergelijk met 2 L200's hier.

kwiepneus 22:18
afbeelding van kwiepneus

een Talbot Tagora voor iedereen

Naoufel 07:20
afbeelding van Naoufel

De range rover sport is perfect

Quinten Luyten 09:13
afbeelding van Quinten Luyten

De golf gewoon? Als gti/R leuk om te rijden, als break ruim voor grote gezinnen en als allroad geschikt voor sneeuwklimaat en outback-werk

Optimus 11:38
afbeelding van Optimus

Opletten quinten : pro VW hebben ze nie graag hier :P

4g63 19:37
afbeelding van 4g63

Lees soms ook reacties van meestal altijd dezelfde personen die het niet kunnen laten 'ontwerpfouten' ed van de VAG groep nog is; te vermelden. Vraag me soms af met welk superieur model ze dan wel rijden. Reacties over VAG zijn volgens mij een stuk minder dan andere constructeurs, mss ongelijk verdeeld of reageren een aantal VAG rijders minder?

VVS 23:40
afbeelding van VVS

Mazda CX-5 motorisatie 2.5 benzine, voldoet aan alle voorwaarden

jre 10:45
afbeelding van jre

Misschien best een auto die je naar eigen smaak kan aanpassen. Niet dat ik een liefhebber ben van tuning, maar het zou wel saai zijn als iedere auto exact hetzelfde is.

Mijn voorstel is een peugeot 404 met een moderne motor

DasHaus 13:34
afbeelding van DasHaus

De Subaru Forester. Betaalbaar, betrouwbaar, veilig, vierwielaandrijving, wat hoger op de pootjes, verbruikt niet exorbitant veel en genoeg ruimte voor een gezin en bagage

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws