Vraag: Welke modellen gaat VW volgens jou volgend jaar schrappen?

VW line-up 2019

Volkswagen heeft te kennen gegeven haar line-up in Europa vanaf volgend jaar drastisch te reduceren. Alle combinaties die op weinig populariteit kunnen rekenen zullen er vanaf 2019 uit gaan. Welke modellen staan volgens jou aan de rand van de vuilbelt?

Alsof VW de laatste jaren nog niet genoeg de geslagen hond was (al dan wel of niet verdiend), kreeg het met heel de WLTP-affaire nog een pakje billenkoek bij. De gehele line-up van het merk bleek zo uitgebreid en complex, dat de constructeur onmogelijk alle modellen klaar kreeg voor de nieuwe cyclus. Het lijkt er dan ook op dat ze de knoop hebben doorgehakt; vanaf volgend jaar zal de line-up in Europa gestroomlijnd worden. Hippe taal om te zeggen dat het merk met de grove borstel door motorisaties, carrosserievarianten en zelfs uitrustingsniveaus zal gaan.

Daarvoor heeft het merk drie goede redenen. Enerzijds er voor zorgen dat ze überhaupt alle modellen die ze verkopen ook daadwerkelijk aan kunnen bieden binnen een realistische tijdsperiode (lees: niet jaren wachten door WLTP-vertraging). Daarnaast bespaart het merk uiteraard verder door de complexiteit van de assemblage te verlagen. Tenslotte is dit de uitgelezen kans om enkele CO2-onvriendelijke modelletjes te doen verdwijnen naar aanloop van 2020/2021, wanneer de gehele verkochte vloot van een automerk onder de 95 g/km CO2 moet liggen.

Bye Bye "____"

Welke modellen/ uitvoeringen/ motoren Volkswagen volgend jaar uit haar cataloog zal halen is nog niet duidelijk. Al zijn we er van overtuigd dat jullie wel enkele gepaste kandidaten kunnen vinden. Wat zijn volgens jullie modellen/ uitvoeringen/ motoren die weinig aftrek vinden binnen het VW-gamma?

Laat ons even de eerste stok in het hok gooien... Up! GTI iemand?

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
Pieter E 11:44
afbeelding van Pieter E

Ik hoop alle SUV's. Deze brandstofverslindende zware niet-aerodynamische modellen vallen totaal niet te rijmen met de 'ecologische' tijden waarinn wij leven.

Roland michiels 06:12
afbeelding van Roland michiels

En met wat ga ik mijn aanhangwagen dan trekken ? Schrap voor mij maar alle hybride wagens want dat is pas oogverblinderij.

Erauqi 11:47
afbeelding van Erauqi

De UP! is de meest onderschatte VW. Schrappen ze de UP! GTI -you must to joking ;-), geen probleem dan ik heb meteen een écht collectors-item. Bij mij gaat die niet weg.

JRE 12:32
afbeelding van JRE

Touran en/of Golf Sportsvan. Misschien zelfs de Sharan. Die klanten moeten ofwel meer betalen en een Touareg kopen, ofwel in een omgebouwde bestelwagen gaan zitten. Beetle is trouwens al gesneuveld.

Sven 13:40
afbeelding van Sven

Ik denk ook zoiets. De Touran en Golf Sportsvan zouden vervangen worden door 1 model. Een crossover, toch wel. In de lijn van de Renault Scenic/Espace.

zaag 13:24
afbeelding van zaag

Touran, Golf sportsvan , Sharan, Beetle (is al geweten) , ...

Robin 13:29
afbeelding van Robin

Sharan of touran

Roetpiet 01:20
afbeelding van Roetpiet

Golf sportvan alleszins. Misschien ook Sharan en Passat Berline.

Jos D. 07:41
afbeelding van Jos D.

Dat ze maar alles schrappen waarvoor er bij de zustermerken een goedkoper of duurder equivalent is. Technisch zijn ze toch allemaal identiek.

Uw reactie