Opinie: Is het autosalon haar centen waard?

Autosalon brussel prijs

Met net geen 450.000 bezoekers trokken we dit jaar weer massaal naar de Heizel voor het Autosalon van Brussel. De hoogmis van de automobiel in België zou je kunnen zeggen, al horen we steeds meer stemmen die de viering té duur vinden voor wat het is. Te meer omdat steeds meer automerken mini-salons organiseren bij lokale dealers. Is het Salon haar centen nog waard?

"10 euro parking, 15 euro inkom, nog eens 10 euro voor de ingang tot het Dream Cars-paleis én 4,5 euro voor een simpele hotdog," zo stak een geïrriteerde autosalonbezoeker van wal in een post op sociale media. Net geen 40 euro dus om blinkend metaal te gaan bezoeken in Brussel. Met 40 euro aan brandstof kan je best wel wat garages in de buurt afschuimen om lokaal het autonieuws te bezichtigen.

De 2019-editie van de Brussels Motor Show blinkt dan ook uit in kostprijs. Deels door externe invloeden - zo besloot de uitbater van de parking vlak voor het salon de prijs van de bouwvallige parking op te trekken van 5 naar 10 euro - maar het heeft ook zeker in eigen boezem te kijken. Waarom überhaupt geld vragen voor het paleis van de Dream Cars? De premium rakkers kunnen heus de kosten dragen van de relatief kleine zaal.

Het is dan ook oneerlijk dat je het éne jaar kan staan gapen op het gerief van Porsche met je gewone ticket maar dat je het jaar daarop 3 (via combiticket) tot wel 10 euro extra moet betalen om naar dezelfde auto's te gaan kijken. Bezoekers houden niet van dat oneerlijkheidsgevoel, dat hoorden we alvast links en rechts naar boven komen.

Anderzijds blijft het salon een hoogmis die haar gelijke niet kent. Met tal van premières, gigantische standen en zowat alles dat de automobielsector te bieden heeft onder één dak. Zag je die Bugatti Chiron?! Maar ook de heerlijke conceptcar e-Legend van Peugeot? De nieuwe BMW 3 Reeks, die stond er ook al trots, net zoals de nagelnieuwe Porsche 911. Een salon om als Belg trots op te zijn, zonder twijfel... maar misschien ook aan de dure kant aan het worden?

Wat vinden jullie:
Is het autosalon van Brussel haar centen waard?

Laatst gepubliceerd

Reacties (8)

Plaats een reactie
Markske 14:42
afbeelding van Markske

Voor mensen die een auto willen kopen maar het echt niet weten, veel tijdswinst dus ok. Voor wie wil komen watertanden en dromen, ik. Voor wie een dagje uit wil, ik. Indien je het te duur zou vinden, blijf thuis. Voor wie al weet wat hij wil ga gewoon naar de garage(s), moet je toch doen na het autosalon.
Straks met de kilometerheffing zal er nog een pak bijkomen (met 2 cijfertje) om tot ginder te mogen rijden en terug.

harry 18:35
afbeelding van harry

ja is altijd gleen gezellig dagje uit. kan ik gelijk kijken wat er nieuw op de markt is en wat gaat komen. zelf blijf ik bij de betrouwbare jaren vam 1994 tot 2004.
ga al sinds 2010 voor de lol langs.

Jelledr 21:02
afbeelding van Jelledr

Voor fanaten en geïnteresseerden om auto te kopen? Absoluut!

Voor mij altijd de start van een nieuw jaar. We mogen fier zijn op dit salon. Kijk al uit naar volgend jaar!

GeertM 15:11
afbeelding van GeertM

vorig jaar ook geweest en jammer genoeg dit jaar moeten vast stellen dat parking 10 euro is, er ferm over vond ik. dus trein en metro genomen voor dat geld. Op website stond op dinsdag woensdag en donderdag gratis toegang tot dreamcars. tot we er aan kwamen, geen toegang. antwoord was ja hebben er anders over beslist en er moet worden betaald. weet niet of ik nog naar salon ga. totaal pakket kost al veel geld.

erik d 20:00
afbeelding van erik d

Vond het wel eens fijn om te gaan kijken naar het autosalon dit jaar maar de 5 euro per persoon extra voor de " dream-cars " helemaal erover voor wat het was . Dit wetende betaal ik hiervoor geen twede keer meer bij .!!

Uw reactie