Column YW: Ik beken, ik heb keuzestress

Column-Toyota-Yaris-T-Sport

In de zoektocht naar vervanging voor de Cactus ben ik tot de conclusie gekomen dat ik de rijdende potplant eigenlijk niet van de hand wil doen. Nee, in de plaats wil ik meer metaal op de oprit. Iets lollig en uniek. In plaats van een dertien-in-een-dozijn MX-5. Misschien wel een grijze Toyota Yaris. Wacht, heb ik dat nu juist geschreven?

'Na één jaar los de GFT-bak in om plaats te maken voor iets anders', dat was altijd de bedoeling toen ik de Citroën C4 Cactus aankocht. Maar zoals dat wel vaker gaat met automobiel goed doet het pijn om er afscheid van te nemen. Hij was voer voor verhalen, heeft me nooit in de steek gelaten en was zelfs wagen van dienst bij de allereerste autorit die mijn zoontje ooit beleefde. En dan is er nog vrouwlief die best graag rondtoert met 1-JER-041. Vervanging moest plaats maken voor toevoeging.

Geen slecht vooruitzicht voor een Autofan natuurlijk, want wie wil nu geen garage vol automobiel goed? Waardoor rechterhand met één muisveeg richting zoekertjessite trok voor een eerste generatie MX-5 en ik iedereen aansprak die er eentje had voor meer info. Mijn buurman, de bakker, vrienden, collega's, de ophaaldienst voor grof vuil van Heist-Op-Den-Berg, Katrien van de boekhouding... Iedereen. Nee echt, iedereen lijkt een MX-5 te hebben. Waardoor de goesting voor de Jap snel verdween. Wie wilt er tenslotte naast exact dezelfde MX-5 parkeren op de parking van Aldi?

Waardoor er een alternatief moest gezocht worden. Iets leuk om te rijden, tussen de 3.000 en 6.000 euro dat ook nog eens 'uniek' is. Zoek het maar! Oude gejohnyficeerde BMW's? Meh. Een oude Alfa? Wat ben ik, Touring Mobilis? Een grijze Toyota Yaris? Onzelaa... wacht eens even.

Jep, een Toyota Yaris.

Nee, leg de telefoon maar terug neer. Ik heb heus mijn pillen gepakt. Want zo'n grijze Yaris is niet eens zo'n slecht gedacht. Want wie van jullie kent er de Yaris T Sport? Dacht ik al. Een model dat van de band liep tussen 2001 en 2005 en het rooit met 106 atmosferische pk's. Koppel dat aan het leeggewicht van +/- 950 kilogram, versterkt chassis en manuele vijfbak met korte verhoudingen en het verhaal begint te kloppen. Waardoor ik dus in een poging om uniek te zijn overweeg een grijze Yaris aan te schaffen. Deze week althans, want volgende week kwijl ik waarschijnlijk weer op de MG TF 160. Ik beken, ik heb keuzestress...

Hebben jullie alternatieven om mijn keuze nog moeilijker te maken?

Auteur: Yves
Reacties: 15 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (15)

Plaats een reactie
Wim 13:58
afbeelding van Wim

wie herinnert zich niet de Yarissen uit GranTurismo :) Nee, echt goede keuze, al lijkt me een Swift mk2 GTI ook wel iets

Nils 19:26
afbeelding van Nils

De laatste maanden kriebelt het hier ook mijn eerste wagen - ja, het is een seat ibiza - opzij te schuiven en de keuzestress zit er dus goed in. Momenteel neig ik naar een jeugdliefde: eerste generatie Audi TT.

Ponrow 21:59
afbeelding van Ponrow

Heb lang rond gekeken voor leuk speelgoed tussen 10 en 20 k maar als je dan nog eens elk jaar 5k moet achterlaten bij de vrienden uit Brussel om dan u rug kapot te rijden op al die hobbel wegen... En als je op het einde van de maand nog wat geld overhebt mag je dat afgeven aan de vrienden van de politie omdat je toch nergens nog harder dan 70 moogt.

Nee daar ga ik men geld niet meer insteken, ik heb iets gekocht dat maar 30km/u en waar ik geen belastingen op moet betalen...

Overigens voor 6000 euro heb je veel keus, alleen is de vraag hoeveel tijd je zelf in de hobby wilt steken? ;) want geld kosten gaat zo'n wagen altijd doen

Matthias.A 13:38
afbeelding van Matthias.A

Of je leert je gewoon aan de maximum snelheid houden.
Het is door vuiligheid als jij dat mijn broertje er niet meer is. Vuiligheid als jij hoort niet los te mogen lopen.

Kenny 19:43
afbeelding van Kenny

Met alle respect voor jouw broertje, maar jouw reactie is redelijk zwart/wit :-). En, no offense, maar je kan het ook wel iets beleefder verwoorden ;-).
Uit Ponrow z'n reactie kun je niet opmaken dat hij een snelheidsduivel is, en 120 vlamt waar hij maar 50 mag. Zijn punt is dat hier in België op sommige/vele plaatsen ridicule snelheidsbeperkingen gelden. En ik deel die mening volledig, hoewel ik mezelf ook niet bepaald beschouw als een hardrijder op de baan...

Jelledr 09:45
afbeelding van Jelledr

Colt CZT? Weliswaar iets zwaarder. 1075 dacht ik. Maar, in Holland gemaakt en 0-100 8 sec.
Weet wel niet hoeveel de verplichte bijdragen zijn.

andre123 19:02
afbeelding van andre123

hoewel ik je reactie begrijp matthias ,laat het ons toch beleefd houden,vuiligheid hoort hier echt niet thuis.
snelheidsduivels en vermeende racepiloten moeten hun hobby maar op circuit uitoefen,ikzelf heb het ook moeilijk met die onverantwoorden.
wat mij betreft mogen ze al die racebakken verbieden of 5x meer belasten,dan kunnen de taxen voor veel mensen naar omlaag

Kenny 19:45
afbeelding van Kenny

Een Peugeot 106 GTi /Rallye lijkt me een fijne keus ;-)

GLENN 20:02
afbeelding van GLENN

Of een 306 GTI :-)

John 21:05
afbeelding van John

Als je iets zeldzaam zoekt, een VW Lupo GTI. :-)

Sander Vranckx 21:21
afbeelding van Sander Vranckx

"het interessert me niet, als m'n auto mij maar van punt A naar B brengt, da's al goed genoeg"... da's zo'n dooddoener die je wel eens hoort, maar ik geloof daar niet in. Althans voor zeer veel mensen is dat een fout uitgangspunt. Mij lijkt het net zeer verrijkend (figuurlijk) indien je bewust nadenkt welke auto je op je oprit wil. Durf eens echt je goesting te volgen, binnen zeker financiële marges. Teveel mensen laten zich leiden door wat van hen verwacht wordt en willen vooral sociaal en politiek correct kopen. Dan eindig je met een grijze Skoda Octavia of een Opel... of een grijze Yaris. Niet doen! Wat wil je echt, welke auto tovert een glimlach op je gezicht als je 's morgens je optrit oploopt. Durf er voor te gaan. Een MX5 vind ik geen rare keuze. een Fiat 500 evenmin,... je eigen geluk en voldoening is belangrijk.

Karel Weegels 08:29
afbeelding van Karel Weegels

volledig akkoord, om die reden ben ik al mijn 4-de Alfa Romeo, de extra kosten voor diverse mankementen, neem ik er met de glimlach bij.

BertR. 23:10
afbeelding van BertR.

Als ik wat geld te veel had, kocht ik een Renault Twingo RS of Wind 1.6.

Wim 11:39
afbeelding van Wim

Twingo RS(rijtest), daar heb ik goede herinneringen aan! Al bij 50 een zalig bakje om een bocht in te gaan. Wel wat luid tegen 120, maar dat neem je er bij.

Evo X 13:59
afbeelding van Evo X

Kleine Corolla is net iets ruimer dan 'n Yaris en qua betrouwbaarheid toch 'n stapje hoger. Weegt ook niks en kan je niet doen slippen.(en ik kan het weten) In en exterieur zien er na 13j nog als nieuw uit en zelfs nog geen schokdempers moeten laten steken.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws