Vrijdag Fandag: Audi S5 V6T Sportback

audi S5 Kevin G

Autofans, ze koesteren hun wagen als hun dierbaarste goed. Omdat wij bij Autofans diep respect hebben voor deze liefhebbers van de vierwieler geven we de komende weken het woord aan een eigenaar en zijn dierbaarste bezit. Deze week is het de beurt aan de rode trots van Kevin Gevers

Naam: Kevin Gevers
Leeftijd: 27
Wagen: Audi S5 V6T sportback
Eigenaar sinds: 2012
Vorige wagens: Ford Fiesta 1.4TDCI , BMW 320i cabrio, BMW 320d coupé, BMW 123d hatch, Mercedes E-coupé 350cdi

Het verhaal

Geschiedenis
De aankoop van deze wagen was een geluk bij een ongeluk. Ik heb altijd accident vrij gereden. Totdat ik mezelf een Mercedes aanschafte.... De eerste keer in hevige regen meteen aquaplaning waardoor ik tegen 110km/u de muur op ging op de autosnelweg. Sindsdien ben ik dan ook zwaar tegen Mercedes, aangezien die elektronica geen ****** deed tegenover alle BMW's dat ik daarvoor had. Hoe dan ook, ik had zo snel mogelijk een andere wagen nodig. Had redelijk snel mijn oog laten vallen op een S5, maar helaas was de leveringstermijn hiervan 6 maanden. Gelukkig is er een bedrijf hier vlakbij "ASP" die de wagen met mijn opties is gaan opzoeken in Duitsland. En daar stond er nog eentje als show / test model met 400km op de teller. Waardoor ik een weekje later mijn wagen had!

Wat zou je anders aanpakken?
Niets, momenteel ben ik tevreden van deze wagen. Maar aangezien ik juist NU mijn wagen voor de eerste keer heb binnen gedaan voor onderhoud en een fout-melding verscheen, kan mijn mening hier misschien snel in veranderen. :-)

Waar krijg je een glimlach van?
Ongetwijfeld het geluid tijdens het optrekken, zo verslavend dat mijn gemiddelde verbruik rond de 16 l/100km staat. En natuurlijk niet te vergeten de grip aangezien het een Quattro is, wat ineens ook een veilig gevoel geeft wat soms toch ook belangrijk is!

Waar word je humeurig van?
Haten doe ik momenteel nog niets, misschien het enige minpuntje momenteel van de wagen is een lichte trilling in het dashboard op bepaalde wegen. Waarschijnlijk omdat ik de 20" velgen/banden (van Audi zelf) heb.

Audi S5 Kevin gevers

Kostenplaatje
Totaalprijs van € 70.000 inclusief BTW. (€ 10.000 korting gehad voor de 400km dat erop stonden)

Hamer en beitel
Momenteel nog niets veranderd, ben wel aan het informeren voor chiptuning. Maar aangezien voor mijn sportief rijgedrag garantie wel héél belangrijk is wil ik er zeker van zijn dat ik mijn garantie niet verlies. Ook overweeg ik mijn remklauwen in het rood te spuiten.

Waarom een Audi S5?
Mensen die houden van snelheid maar comfort ook belangrijk vinden is dit een ideale wagen. Ik ken weinig wagens in deze categorie hetzelfde bieden voor dezelfde prijs.

Blijver of afschrijver?
Ik ben een auto-freak, dus over enkele jaren koop ik sowieso iets nieuw. Ik zie dat BMW goed bezig is om hun modellen te vernieuwen, dus wie weet!

Gegevens

Huidige kilometerstand: 28.000 km
Leeftijd wagen: bouwjaar 2011
Motor: 3.0 V6 TFSI
Overbrenging: 7-traps S tronic transmissie met dubbele koppeling
Topsnelheid: 250 km/h
0 tot 100 km/u: 5,1 sec
Vermogen: 333 pk
Koppel: 440 Nm
Aandrijving: Quattro
Gewicht: 1745 kg
Gemiddeld verbruik: Op papier 8,1 l/100km maar met mijn rijstijl 15,9 l/100km
CO2 uitstoot: 190 gram/km

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen".

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Yvesw 13:22
afbeelding van Yvesw

Knappe back (heb je hem?) in een gewaagde kleur. Ik ben fan! Alleen het verbruik ligt wel hoog. Tien liter zou ik nog mee kunnen leven, maar 50 procent meer... :-p

Yeelen 13:34
afbeelding van Yeelen

Ik ging het ook net zeggen, hoe 'sportief' is dat rijgedrag wel niet als het verbruik verdubbelt?!
Wel een heel goede allrounder, en ook eens niet in het grijs! Wees er maar voorzichtig mee.. ;)

Carlos 15:00
afbeelding van Carlos

Altijd een topper om de S5 als sportback te zien. In mijn ogen mooier dan een coupe.
In het rood is het helemaal een wilde auto ^^.
Veel plezier en hou het veilig :-)

TomasMouton 15:29
afbeelding van TomasMouton

Mooi artikel! Nog eens bedankt aan Kevin voor de zeer leuke fotoshoot! Alle foto's van deze prachtige rode Audi kan je hier vinden : http://bit.ly/1bcE87l

The Dice 22:02
afbeelding van The Dice

Hoi, heb je intussen een chip laten plaatsen? Ik overweeg ook een chip in mijn S5 cabrio, maar er is zoveel keuze op de markt ...

Cuore Sportivo 11:05
afbeelding van Cuore Sportivo

Gisteren gespot op Luk Alloo en de wegpolitie... Pech gehad!

Uw reactie