Vrijdag Fandag: Ford Puma

ford-puma-vfs05

In de winter is het wat moeilijker samen te komen en je wagen te laten zien op automeetings. Daarom schotelen wij je elke vrijdag weer een liefhebberswagen voor. Vandaag hebben we een Duitse coupé van een goeie 18 jaar geleden voor je klaarstaan.

Naam: Jonas Dons
Leeftijd: 18
Wagen: Ford Puma
Eigenaar sinds: oktober 2015
Vorige wagens: Ford Focus MK1.5 1.8TDI Kort: Iets speciaal wat je niet elke dag zal zien.

Het verhaal

Geschiedenis
Alles is begonnen toen er aan mijn vorige auto te veel kosten waren. In het begin van mijn zoektocht was ik deze Puma al eens tegen gekomen, maar ben ik eerst naar enkele andere wagens gaan kijken. Sommige niet interessant, sommige vlak voor mijn neus verkocht en dus heb ik beslist nog eens door mijn opgeslagen zoekertjes te gaan. Waar deze hellemaal onderaan nog in stond. Dan toch maar gebeld en gaan kijken. Testritje gedaan en dat beviel me wel. Dan even afwachten wat het op de keuring ging worden. Goedgekeurd. Papieren bij de verzekering binnensteken. Dan nog door die stomme staking bij Bpost nog tot na het weekend moeten wachten op mijn verzekeringsbewijs...

ford-puma-vfs05

Wat zou je anders aanpakken?
In het vervolg zoek ik eerst alles op van BIV en verkeersbelasting. Voor ik ga kijken of minstens voor ik beslis of ik de auto koop of niet.

Waar krijg je een glimlach van?
Het rijden op de veldweggetjes.

ford-puma-vfs05

Waar word je humeurig van?
Dat de achterbank onbruikbaar is, vooral de plaats achter mij.

Kostenplaatje
Buiten de aankoop nog geen enkele kosten gehad. Distributie zal binnenkort wel vervangen worden en de achterbanden hebben hun beste tijd ook wel gehad.

ford-puma-vfs05

Hamer & beitel
Nog niets, maar er komen waarschijnlijk wel andere velgen onder en heel misschien een andere uitlaat.

Waarom een Ford Puma ?
Je kan er echt wel fun mee beleven op de bochtige en heuvelachtige weggetjes.

ford-puma-vfs05

Blijver of afschrijver
Blijver zal het nooit worden. Of dat lang of kort zal zijn ben ik nog niet uit. Alles is te koop aan de juiste prijs, dus staat deze intussen ook alweer op enkele websites te koop.

Gegevens

Huidige kilometerstand: 103.000 km
Leeftijd wagen: Bouwjaar 1998
Motor: 1.4 viercilinder benzine
Overbrenging: Manuele vijfbak
Topsnelheid: 180 km/u
0 tot 100km/u: 11,9 seconden
Vermogen: 90 pk
Koppel: 122 Nm
Aandrijving: voorwielaandrijving
Gewicht: 1.000 kg
Gemiddeld verbruik: 9,6 /100km
Rijtaks: 226€
CO2-uitstoot: 171 g/km

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen".

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Nick 18:11
afbeelding van Nick

Duitse coupé? Het is niet omdat het in Duitsland ontwikkeld & gebouwd is dat het Duits is toch?

Sven 14:52
afbeelding van Sven

Een dubbeltje op zijn kant. Ford is inderdaad Amerikaans, maar Ford of Europe is destijds ontstaan door de Duitse en Britse Ford-afdelingen samen te trekken. De puur Europese modellen zijn meestal volledig verschillend van de Amerikaanse. Daar trek ik de grens. Naar mijn gevoel zit er meer Duitsland in deze wagen dan Amerika. Net zoals ik een Volkswagen SP2 een Braziliaanse wagen zou omschrijven. Vandaar de woordkeuze in de intro. Had ik 'Amerikaanse coupé geschreven, ik zou waarschijnlijk de omgekeerde reacties krijgen.

Uw reactie