In beeld gebracht: Flanders Collection Car 2013

Flanders Collection Car 2013

Naar jaarlijkse gewoonte strijken in februari autofans van over heel Europa neer in de hallen van Flanders Expo waar Flanders Collection Car plaatsvindt, een beurs voor collectiewagens: zowel oldtimers, classics als moderne wagens.

Zoals elk jaar staat er ook een automerk in de kijker met een eigen expositie en dit jaar kreeg Jaguar de eer om aan de hand van een tiental modellen de evolutie te tonen. Met de felblauwe XKR-S en een replica van de fameuze D-Type, werden de twee uitersten in de geschiedenis van de sportwagens van Jaguar tentoongesteld.
Naast de Jaguar-expositie was er ook een hele speciale reeks wagens aanwezig. David Hasselhoff en Mr. T waren niet aanwezig, de KITT van 'Knight Rider' en de GMC Van van 'The A-Team' daarentegen wel, samen met de DMC De Lorean van 'Back To The Future' en de oranje General Lee, Dodge Charger, van 'The Dukes of Hazzard'. Heel knappe replica's met alle toeters en bellen, net zoals in de series en films. Een kinderdroom die werkelijkheid wordt om deze auto's in het echt te kunnen bewonderen.

Naast de vele wagens en exposities, gaat het uiteindelijk ook nog altijd om de beurs zelf. Tientallen standen met allerhande collecties, prullaria, onderdelen en decoratiestukken. Soms is het beter om met een lege portemonnee binnen te stappen want er staan zoveel kleine hebbedingetjes zodat je voor je het weet een paar zakken vol prullen of onderdelen zit mee te sleuren.

Het hele autogebeuren beperkt zich op Flanders Collection Car ook niet tot binnen. Ook buiten valt er heel wat te bewonderen. Zoals elk jaar staat de parking van Flanders Expo vol met exclusieve bolides en oldtimers van bezoekers, die aan de nummerplaten te zien van over heel Europa komen. Fijn om te zien dat dergelijke beurzen nog zoveel volk kunnen trekken en trotse eigenaars nog eens hun oldtimer van stal willen halen.

Het bleek ook de moeite om op de beurs te blijven tot het allerlaatste moment. De wagens moesten blijkbaar meteen de zalen verlaten na afloop en werden massaal op de transportvrachtwagens geladen. Een heel spektakel om alle sportwagens ook nog eens te horen, iets wat je op een gewone autobeurs of een autosalon nooit zal horen, en dit is dan ook een reden temeer om volgend jaar opnieuw van de partij te zijn!

Auteur: Fréderic Louis
Reacties: 2 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Yvesw 20:03
afbeelding van Yvesw

Staan enkele knappe bakken tussen! Zeker die D-type... kwijl

Nathan 20:26
afbeelding van Nathan

Dayum! Die Fulvia HF!

Uw reactie