Dit is ons notitieboekje van Hyundai Product Momentum 2014

hyundai-product-momentum

Vorige woensdag pakte Hyundai uit met het Product Momentum-event in Frankfurt voor een select groepje journalisten. Wij waren er bij en delen nu ons notitieboekje van vergaarde informatie met jullie. Daardoor ben je meteen weer op de hoogte van het laatste Hyundai-nieuws.

Het overaanbod aan Hyundai-nieuws was wel duidelijk op woensdag. En nee, dat kwam er niet omdat we betaald werden door de Zuid-Koreanen (we wish), wel omdat Hyundai die dag in het Europese hoofdkwartier een presentatie/ event had waarop de i20 Coupé, i30 Turbo en i40 facelift werd getoond. Wagens waarover je meer kan lezen door te klikken op hun naam (de magie van het internet) en die we nu niet terug helemaal gaan voorstellen. Wat we wel gaan doen? Alle informatie die we uit de presentatie trokken en uit gesprekken haalden met hoge heren bij Hyundai opsommen in puntjes. Zo ben je op korte tijd weer helemaal mee met de evoluties in Hyundailand.

Bij deze onze notities:

hyundai-product-momentum

• Hyundai opent de presentatie door te zeggen dat het 'het meest geliefde merk van Europa wilt worden.'

• Peter Schreyer is hun Steve Jobs.

• In Engeland pakt het merk uit met een nieuwe dealer aanpak. Klanten stellen in de winkel online hun wagen samen aan een computer en worden bijgestaan door Angels, werknemers die je kan vergelijken met de Geniuses in Apple-stores. Toch iets te veel naar Apple gekeken Hyundai?

• Geluidsnormen waren niet aanwezig. Luister maar naar onderstaande video...

• De i30 Turbo met 186 pk en heerlijke looks beleeft zijn Europese première op het autosalon van België. Een prijs krijgen we de komende weken nog binnen.

• De i40 krijgt een automaat met dubbele koppeling die eindelijk een start/stop-systeem heeft.

• Het is officieel/ onofficieel; de Genesis zal in de toekomst ook een V6-diesel in het vooronder krijgen. Naar alle waarschijnlijkheid een zwaar bewerkte diesel vanuit de ix55. Belangrijk voor onze Belgische markt.

hyundai-product-momentum

• Ook Thierry Neuville konden we even lastigvallen en hij gaat er prat op tegen 2016 wereldkampioen te worden in het WRC.

• Verder zegt hij dat de rallywereld nogal twijfelachtig staat tegenover hybridetechnologie. (schrik van Toyota?).

• En dat hij skiën gevaarlijker vindt dan rallyrijden (Michael Schumacher iemand?).

• En dat de i30 Turbo 'wel een tof bakske is.'

hyundai-product-momentum

• Tegen 2017 wilt Hyundai 22 nieuwe modellen (of facelifts) lanceren. Momenteel zitten we nog maar aan zo'n 5 modellen.

• De facelift i40 pakt uit met de Smart Powergate. Een systeem dat er voor zorgt dat je niet meer op een knop hoeft te drukken of te stampen onder een auto om de koffer open te krijgen. Gewoon een drietal seconden in de buurt staan van de koffer met je sleutel in de zak is genoeg. Handig als je je handen vol hebt, minder handig als je de wagen aan het wassen bent met de sleutel in je zak.

Zo, bij deze zijn jullie weer helemaal op de hoogte.

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
marksken 14:53
afbeelding van marksken

En niets over hun 48V milde hybride?
Veel blabla de vorige maand en dus voor t komende jaar geen boemboem :(

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws