10 compleet willekeurige weetjes vanop de IAA 2019

IAA 2019 info

Het autosalon van Frankfurt heeft officieel haar deuren geopend voor het grote publiek. Dat zal je wel gemerkt hebben aan de stroom van nieuwe concept- en productiewagens. Redacteur Yves is aanwezig om video's te schieten maar liet ons ook 10 compleet willekeurige weetjes na. Van VW-worst tot Taycan-klanten.

"Het salon van de leegloop", zo omschrijft redacteur Yves het autosalon van Frankfurt 2019. Want het salon dat zich ooit baadde in grote grandeur is nog maar een schim van zichzelf. Grotendeels door de complete leegloop. Er zijn meer automerken niet dan wel aanwezig. Grote namen. Waardoor het vooral een Duits feestje is waar enkelingen nog moeite doen om te verschijnen. Rakkers zoals Hyundai, Jaguar, Land Rover en Honda. Nu goed, wat viel er voorts nog op? Tijd voor Yves' 10 compleet willekeurige weetjes!

1. Seat heeft grote plannen met de nieuwe generatie Leon. Letterlijk. Want de stationwagenversie, de Leon ST, zal qua dimensies richting de huidige Volkswagen Passat Variant kruipen! Al denken we dat het Spaanse merk daarmee eerder doelt op de binnenruimte. Net zoals Skoda al jaren een überruime Octavia Combi in de cataloog heeft staan.

2. Mercedes heeft besloten van de volgende generatie S-Klasse geen elektrische versie te bouwen. Wél zal het merk de Vision EQS zo goed als onaangepast in productie nemen. Waardoor het merk met de ster niet één maar twee vlagenschepen in haar gamma zal hebben staan.

3. Er komt een pikantere BMW M2 Competition! Met een toefje extra vermogen onder de kap. Die auto moeten we nog voor het einde van het jaar te zien krijgen. De naam? Geen enkel idee. Al gokken we op M2 Competition CSL GTR CS Sport...

IAA 2019 info

4. Volkswagen heeft een nieuw logo, hoezé! Belangrijker is echter dat ze bij VW lieten vallen dat er in het stijlboek ook plaats is voor het logo in een rode kleur. Eentje voor de toekomstige GTI's dus. En over GTI's gesproken, het is niet ondenkbaar dat VW de aandrijflijn van de Cupra Tavascan onder de ID.3 neer zal poten. Daardoor krijgt de ID.3 twee elektromotoren - en dus vierwielaandrijving - die samen 306 pk opwekken en kracht halen uit een accu van 77 kWh. Zei daar iemand ID.3 R?!

5. De Porsche Taycan is een succes! Toch als we Porsche moeten geloven. In België zou het merk al meer dan 700 bestelbonnen binnen hebben. Waardoor het duidelijk is dat peperdure prestige-EV's blijven verkopen als zoete broodjes.

6. Honda zegt "nop" op de vraag of ze een sportievere Honda e plannen. Er is dus geen plaats voor een Honda e Type-R. Niet dat daar iemand echt om vraagt... maar we geven het maar mee!

7. Audi heeft vergeleken met de zomer van 2018 haar volledige gammakeuze - alle auto's met alle mogelijk opties - met maar liefst 27% gereduceerd. Een getal dat het merk met de vier ringen wil opschroeven naar maar liefst 45%! Dit door het schrappen van opties, verschillende aandrijfkeuzes, motoren en zelfs modellen.

IAA 2019 info

8. Van de pot gerukt nieuwtje op de VW-stand. Want de roddel doet de ronde dat Volkswagen de komende jaren zo veel batterijen voor EV's gaat bouwen dat ze nu al de prijs voor een accu onder de 100 dollar per 1 kWh hebben gekregen. Als je weet dat een batterij om aan de muur te hangen 1.000 euro per 1 kWh kost... dan is dat een gigantische overwinning om EV's betaalbaar te krijgen.

9. Lamborghini past de naam van haar Sian hybride-hypercar aan naar Sian FKP 37, als een eerbetoon aan de recent overleden VW honcho Ferdinand Karl Piëch die in 1937 werd geboren.

IAA 2019 info

10. Hoewel een salon in crisis vliegt de VW-worst nog gretig over de toonbank. Misschien wel het beste product dat Volkswagen verkoopt. Of ze moesten een eetbare Golf op de markt brengen.

Check hieronder onze video's van de IAA 2019!

VW Group Night

Meer video's onderweg via de Duitse post!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
sam 14:52
afbeelding van sam

Lamborghini maakt de eerste Hybrid auto:
Het is momenteel ook de meest dominante Lamborghini ooit:

De gemorste foto van gisteren zag wat het eerste historisch geladen model van Lamborghini is. De Lamborghini Sian maakt momenteel een online introductie in zijn volle verbazing en onthult zijn geweldige plan en geweldige uitvoering voor een open debuut op de Frankfurt Motor Show van 2019.

verderlezen en foto's & Bron; https://denieuwsteautos.be/lamborghini-maakt-de-eerste-hybrid-auto/

Uw reactie