Vrijdag Fandag: DAF 66 Variomatic

daf-66-vfs05

In de winter is het wat moeilijker samen te komen en je wagen te laten zien op automeetings. Daarom schotelen wij je elke vrijdag weer een liefhebberswagen voor. Ook dit seizoen hebben we een gevarieerd boeket aan auto's klaarstaan. Vandaag een opgeblonken pareltje zonder versnellingen, met een Nederlandse achtergrond.

Naam: Peter Van der Meulen
Leeftijd: 37
Wagen: Daf 66 Grand Luxe Variomatic
Eigenaar sinds: februari 1995
Vorige wagens: Andere oldtimers wagens; Vw Kever 1300 (1973) Kort: Pittig wagentje met Variomatic

Het verhaal

Geschiedenis
Mijn vader was voor z'n pensioen brandweerman. Bij een oproep om een wespennest te laten verwijderen stond er in een aparte garage een DAF 66, onder een laken. Hij heeft toen de eigenaar aangesproken of hij van plan was deze wagen te verkopen. 's Avonds belde de eigenaar hem op met de mededeling dat hij het wagentje wou verkopen. Mijn vader heeft het DAF'je gekocht en ook de garage overgenomen. Daarna heeft hij mij uitgedaagd om zonder herexamens af te studeren. Dan zou ik als eerste wagen met een DAF 66 rondrijden. Spijtig genoeg is me dit niet gelukt...(afstuderen zonder herexamen). Zodoende is de wagen 18 jaar in de garage blijven staan. Tot een 3-tal jaar geleden. Het pensioen van vader kwam eraan, en we hebben dan samen besloten om het wagentje rijdend en gekeurd te krijgen. Met een weinig te moeten vervangen is ons dit gelukt en rijden we nu af en toe rond in onze DAF 66.

daf-66-vfs05

Wat zou je anders aanpakken?
Ik zou niets veranderen. Nog een geluk dat ik hem twintig jaar geleden met de borstel in de Rutex heb gezet onderaan, zo is er geen laswerk, plaatwerk of spuitwerk aan te pas gekomen. Dus als je een gezonde oldtimer koopt kan je met weinig onkosten snel op de weg.

Waar krijg je een glimlach van?
Als ik op de baan ben en Nederlanders tegenkom dan worden ze zeer enthousiast, steken hun duim op of knikken en lachen naar ons, die kezen toch, he.

daf-66-vfs05

Waar word je humeurig van?
Eigenlijk niets, ben er zelf verzot op.

Kostenplaatje
Aankoopprijs voor 20.000 Bfr. in 1995 gekocht en er beginnen aan prutsen in 2012, eigenlijk niet veel werk aan gehad, maar wel ongeveer een € 800 aan vier banden,enkele wisselstukken twee rempompen, knalpijp,… Zopas nog drie waterslangen (€ 25) vervangen.

daf-66-vfs05

Hamer & beitel
Ik deed nog geen grote werken, alleen maar wat kleine zaken. Het was een goede tweedehands.

Waarom een DAF 66?
Eigenlijk heeft mijn vader hem gekocht als nostalgie en omdat het toch iets heeft. Nu zeker, want er rijden niet veel DAF'jes meer rond in Benelux.

daf-66-vfs05

Blijver of afschrijver
Als het kan doe ik ons DAFke nooit weg, prima automatic met riemen, dus geen horten of stoten

Gegevens

Huidige kilometerstand: 65.000 km
Leeftijd wagen: Gebouwd in Eindhoven op 23/12/1974
Motor: 1.100 cc benzine Renault motor
Overbrenging: Variomatic, met riemen
Topsnelheid: 140 km/u, zowel voor- als achteruit
0 tot 100km/u: Heel snel vertrokken maar dan……….. rustig aan…..
Vermogen: 53 pk
Aandrijving: achterwielaandrijving
Gewicht: rond de 750 kg
Gemiddeld verbruik: ongeveer 10l per 100km
Rijtaks: € 35
CO2-uitstoot: onbekend

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen", of vul ons formuliertje op de website in.

Laatst gepubliceerd

Reacties (6)

Plaats een reactie
Vdm pee 16:21
afbeelding van Vdm pee

Eigenlijk zoals je hem ziet op de foto zo is hij nog altijd en dit zoveel jaren later, ff simonissen en klaar was hij, weinig poetswerk aan gehad van binnen, was een heel goed onderhouden wagen

Sracerr 17:59
afbeelding van Sracerr

Nederlandse achtergrond?, je (U)bedoelt OORSPRONG!, gewoon een Van Doorne uit Eindhoven. deze nog wel. prachtig mooi, zeer leuk.

Vdm pee 16:24
afbeelding van Vdm pee

Sorry, Prima Nederlandse wagen, van Doorne automobilfabriek ,

Gust Poortmans 14:43
afbeelding van Gust Poortmans

Hallo Sven, ik heb mij vandaag een gele 66 aangeschaft die er ook zeer goed uitziet, maar weet jij waar ik technische informatie ( vraagbaak ? ) kan vinden om het onderhoud zelf te doen, bedankt al, Gust

Uw reactie