Vrijdag Fandag: Jeep CJ-7

vfs05-jeep-cj7

In de winter is het wat moeilijker samen te komen en je wagen te laten zien op automeetings. Daarom schotelen wij je elke vrijdag weer een liefhebberswagen voor. Ook dit seizoen hebben we een gevarieerd boeket aan auto's klaarstaan. Vandaag een moddervreter die je niet direct in deze reeks zou verwachten.

Naam: Steven Smis
Leeftijd: 38
Wagen: Jeep CJ7
Eigenaar sinds: 2003
Vorige wagens: Jeep Grand Cherokee 2.7 en 3.0. BMW 320 Touring, Volkswagen Golf TDI, een aantal andere CJ7´s
Kort: Deze auto is een kinderdroom die waarheid werd

Het verhaal

Geschiedenis
Iemand uit de autoclub waar mijn vader ook lid van is kocht ook een CJ7. Op een event aan de kust in de zomer had hij zijn CJ7 bij in plaats van zijn gewone oldtimer. Na een ritje zonder dak was ik verkocht. Ik was toen 15. Na een aantal jaren rondkijken, weekend en vakantiejobs, was het dan eindelijk zover. Kort na mijn 18e kocht ik mijn eerst CJ7, een diesel. Deze hebben we toen stap voor stap gerestaureerd. Na een jaar of 7 verkocht omdat ik toch een zwaardere motor wou. Op een event in Duitsland in 2003 zag ik mijn huidige CJ. De wagen was volledig gerestaureerd. In de loop der jaren werd de jeep stap voor stap aangepast voor off road gebruik. De Jeep gaat tegenwoordig op een aanhanger mee naar evenementen.

vfs05-jeep-cj7

Na een tijdje wou ik terug een Jeep waar ik in de zomer meer op de weg mee kon rijden. In 2011 kocht ik CJ7 V8 van een vriend. Ik ken de Jeep al sinds deze uit de States geïmporteerd was in '98 en wist dat deze altijd goed verzorgd was. Technisch was de auto goed. We hebben deze terug origineel gezet en in een originele jeep kleur laten spuiten en voorzien van de originele Laredo-striping. Na de restauratie heb ik er zo´n 400 km mee gereden. Hoewel het een plezier was om mee te rijden hebben we deze zopas verkocht aan een liefhebber in Duitsland.
Een CJ7 Renegade V8 staat ondertussen klaar om verder gerestaureerd te worden.

Wat zou je anders aanpakken?
Ik heb de wagen stap voor stap aangepast aan mijn wensen. We zijn nu 13 jaar verder en hij is bijna af. Ooit heb ik een amc 401 (6,6 Liter) weggedaan om een “gereviseerde” amc 360 (5.9 Liter) te kopen. Deze bleek later niet zo goed te zijn….

vfs05-jeep-cj7

Waar krijg je een glimlach van?
Het geluid van de V8 en de geur van modder op een warme uitlaat.

Waar word je humeurig van?
Er is altijd wel iets aan te doen aan een oude jeep. Als ik er te humeurig van word dan kijk ik er een tijdje niet meer naar.

Kostenplaatje
De aankoopprijs in 2003 viel op zich mee, rekening houdende met alle werk dat de vorige eigenaar erin gestoken heeft. Alle stukken nieuw of tweedehans zijn nog courant te vinden. De sterke dollar maakt de aanschaf de laatste tijd natuurlijk wel wat duurder.

vfs05-jeep-cj7

Hamer & beitel
Tja waar te beginnen…
De originele 4.2 6cyl werd vervangen door een Amc 5.9 V8. Deze werd op zijn beurt vervangen door een nieuwe Chevrolet 5.7 crate motor uit de states.
De 4 bak werd vervangen door een gereviseerde th400 automaat. De tussenbak werd gereviseerd.
De assen werden eerst aangepast met sterkere steekassen, betere verhoudingen, sperren en andere remmen. Ondertussen werden deze assen vervangen door sterkere assen (Dana 60 en dana 44, ook voorzien van zwaardere steekassen, schijfremmen achter, sperren en 4,56 verhoudingen).
Betere vering.
De banden zijn ondertussen al een paar keer gewijzigd.
De auto is van een rolkooi voorzien, andere stoelen en gordels, zwaardere bumpers, een lier, …
Momenteel zijn we de laatste hand aan het leggen aan de inbouw van een Edelbrock fuel injection kit.

vfs05-jeep-cj7

Waarom een Jeep CJ7?
Het moet niet altijd een Defender zijn! In de loop der jaren zijn hebben we veel Jeepers leren kennen waarmee we samen naar events gaan, samen sleutelen of gewoon eens een pint gaan drinken. Dat is het leuke aan de hobby. In 2014 zijn we met vier ervan gaan offroaden in Moab Utah!

Blijver of afschrijver
Blijver.

Gegevens

Huidige kilometerstand: geen idee
Leeftijd wagen: Bouwjaar 1981
Motor: 5.7 Chevrolet V8 Overbrenging: TH400 3 traps automaat
Topsnelheid: ongeveer 130 km/u
0 tot 100km/u: /
Vermogen: +-270 pk
Koppel: 400 Nm
Aandrijving: achterwiel, 4x4 inschakelbaar
Gewicht: +- 2.000 kg
Gemiddeld verbruik: 20l per 100km
Rijtaks: € 35
CO2-uitstoot: /

Heb je zelf ook een wagen die je graag wil tonen aan andere Autofans? Aarzel niet en stuur een bericht via onze contactpagina met vermelding "Vrijdag Fandag" en "jouw type wagen", of vul ons formuliertje op de website in.

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
Ponrow 22:16
afbeelding van Ponrow

Altijd leuk, gaan offroaden. En waarschijnlijk helemaal met een 8 cilinder. :D

Mesoerrie 18:33
afbeelding van Mesoerrie

Toffe Jeep(s), vooral die Laredo. Gelukklig is hij ook bij een liefhebber terecht gekomen

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws