Vergeten Auto #89: Porsche 928 Targa (Buchmann)

Porsche 928 Targa (vergeten auto)

Op de autoshow in Frankfurt in 1979 stond een wel heel aparte Porsche op de stand van Buchmann. De Duitse tuner stond destijds al bekend om het aanpassen van andere modellen maar een cabrio-conversie hadden ze nog niet toegepast.

Deze cabrio was geen gewone cabrio, het ging om een 928 Targa. Buchmann was echter niet tevreden met het verwijderen van het dak boven de twee voorste inzittenden. Vanaf de portieren werden alle overbodige elementen verwijderd.

Het resultaat was een 928 die er enigszins anders uitzag dan het origineel. De kofferklep was niet langer verbonden met het dak en in de plaats kwam een brede bijna verticale achterruit met een apart kofferdeksel. Die achterruit stamde overigens uit de hardtop van een Mercedes SL Roadster.

Porsche 928 Targa (vergeten auto)

De verticale achterruit kwam de achterste inzittenden ten goede, zij kregen meer hoofdruimte. Opvallend aan het geheel was de radio-unit. Die was niet in de middenconsole terug te vinden maar zat in de dwarsstijl van het targa-dak. Het Clarion geluidssysteem was volledig georiënteerd op de bestuurder zodat het voor de voorste passagier bijna onmogelijk was om de autoradio te bedienen. Ook de telefoon vond een plaatsje in de T-bar, waarbij de draaischijf wat verderop moest worden geïnstalleerd.

Porsche 928 Targa (vergeten auto)

Technisch wijzigde Buchmann niets aan de wagen. De 4.5 V8 uit de 928 was dus nog steeds goed voor 220 pk. Ook de stoelen en het dashboard van de originele 928 bleven behouden.

Porsche 928 Targa (vergeten auto)

Hoewel er veel belangstelling was op het Frankfurtse salon, werden uiteindelijk slechts 5 exemplaren gebouwd van deze Buchmann Porsche 928 Targa. Dat de conversie alleen al destijds zo'n 40.000 DM (800.000 bfr of 20.000 euro) kostte zal daar wel voor iets tussen zitten.

Porsche 928 Targa (vergeten auto)
Auteur: Sven
Reacties: 1 reactie

Tags

Laatst gepubliceerd

Reacties (1)

Plaats een reactie
Mesoerrie 18:05
afbeelding van Mesoerrie

die zetelbekleding is zo fout :p
Nooit echt fan geweest van de 928, de 944 daarentegen...

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws