Rij-impressie: Nieuwe Ford Fiesta

De nieuwe Ford Fiesta 2013

De Ford Fiesta, één van de bekendste wagens op baan. Al sinds 1976 tot nu, eind 2012, met deze nieuwste generatie. Deze zesde generatie is voorzien van enkele “kleine” ingrepen... Wij hebben hem alvast even voor jullie getest!

Een goed ontwerp verander je niet. Dat moet zowat de filosofie geweest zijn denken we en het blijkt ook te kloppen. De nieuwe neus ziet er echt geweldig uit en is nog steeds in perfecte harmonie met de rest van de wagen. En de rest is trouwens ook niet helemaal hetzelfde gebleven. Zo is er bijvoorbeeld de power dome op de motorkap, de voor- en achterlichten die er net weer wat anders uitzien met hun led-technologie, de achterspoiler, inklapspiegels met ingebouwde verlichting en uiteraard enkele nieuwe velgen en kleurencombinaties.

De nieuwe Ford Fiesta 2013

Het interieur is ook zeer lichtjes onder handen genomen. De center console is nu één geheel en voorzien van een armsteun. Dit is de eerste keer in een Fiesta en dat merken we. De bouwkwaliteit is niet je dat. De materialen zijn afhankelijk van de uitvoering maar zijn duidelijk van een betere kwaliteit in vergelijking met de vorige generatie. De zetels en het dashboard zijn hetzelfde gebleven en maar goed ook. De zetels zitten lekker comfortabel en de ergonomie naar gebruik is enorm praktisch door de hoge plaatsing van de meest gebruikte items. De kofferruimte is nu uitgerust met een verstelbare laadvloer wat het gemak toch vergroot.

De nieuwe Ford Fiesta 2013

Nog iets wat zeker het vermelden waard is, zijn de rijkwaliteiten van deze kleine rakker. Hij is enorm (ja, enorm) scherp en accuraat qua sturen. Hij hangt aan het stuur als een leeuw aan zijn prooi [/proza]. De auto is echt stabiel ten allen tijden en naar mijn mening in combinatie met deze één liter grote EcoBoost motor met 125 pk een ideale match. Tot de ST er is natuurlijk. Ben je zelf helemaal niet sportief ingesteld? Geen nood, comfort is er nog steeds en met de ruime keuze aan motorisaties zit er voor ieders wat leuks tussen. Gaande van een 1.25 liter, over deze EcoBoost 1.0 liter met 125 pk tot ook enkele diesels; een nieuwe 1.5 TDCI met 75 pk en de 1.6TDCI met 95 pk en optioneel een ECOnetic met start-stop systeem. In totaal een mooie collectie van 10 keuzemogelijkheden.

De nieuwe Ford Fiesta 2013

Qua technologie is er ook een leuke nieuwigheid die vooral ouders zal aanspreken, namelijk de “MyKey”. Situatieschets: Je hebt voor jezelf of voor je tieners een Ford Fiesta gekocht en zoals veel ouders zou je graag toch wat controle hebben over de wagen. Met controle bedoelen we niet hun privacy schenden met GPS-Tracking maar met een paar handigheden. Zo kan je met je Master Key tot zeven MyKey programmeren. Maximale snelheid, waarschuwing snelheid, maximaal audio volume, herinnering voor de veiligheidsgordel, extra waarschuwing als de brandstof op raakt en ESP+Active City Stop aan of uit zetten. Het systeem blijkt echt te werken maar vreemd genoeg onthoud het niet je laatst ingestelde radio zender en volume of de instelling van de airco.

De nieuwe Ford Fiesta 2013

Conclusie

De nieuwste Fiesta is nog steeds een "Fiesta" om mee te rijden. Het nieuwe uiterlijk is zeker goed voor de komende jaren, zeer praktisch en met de beschikbare motoristaties voor ieder wat wils. Prijzen gaan vanaf 12.700 euro voor de Ambiente tot 18.450 euro voor de Titanium. (Bedragen inclusief BTW, exclusief extra opties) Autofans tips: De kleur “Copper Pulse” i.c.m de 8 spaaks Type 55L-velgen en de Titanium uitrusting. Hier nog een leuk filmpje met een overzicht van vroeger tot nu en hier alle informatie nog eens opnieuw.

Met dank aan Ford België

Specificaties

Motor

1.0l ECOboost driecilinder, turbo benzine

Vermogen

125pk

Koppel

200 Nm

Overbrenging

vijfbak manueel

Aandrijving

voorwiel

Gewicht

1 101 kg

Topsnelheid

196 km/u

Prijs testwagen

€ 17 900.00

Prijs basismodel

€ 12 700.00

0 tot 100 km/u

9.40 sec

Min. kofferinhoud

276 L

Max. kofferinhoud

974 L

CO2-uitstoot

99 g/km

BIV

€ 41.00

Rijtaks

€ 137.00

Auteur: Yannick
Reacties: 5 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (5)

Plaats een reactie
Cuore Sportivo 16:58
afbeelding van Cuore Sportivo

Mooie levendige kleurtjes, mag gerust op een klein autootje.

Pieter A. 17:12
afbeelding van Pieter A.

fleurt het straatbeeld inderdaad op, mag een voorbeeld zijn !

Carlos 18:36
afbeelding van Carlos

Leuke wagen! Rijd vlot en bij Ford heb je al een mooi aangeklede fiesta voor een leuke prijs.

oh ja, misschien even de specificaties aanpassen... een basismodel voor 12.70€. Waar kan ik deze krijgen?

Yvesw 18:54
afbeelding van Yvesw

inderdaad! Dat moet toch wel aangepast worden... Voor €12.70 heb je er zelfs 4!!!
http://i10.photobucket.com/albums/a144/hokuan/hotwheels/IMG_9728.jpg ;-)

Yvesw 18:58
afbeelding van Yvesw

Ik weet toch niet of ik helemaal fan ben van het frontje. Zo vind ik de grijze in de 1ste foto nog altijd mooier. Idem dito met de Focus trouwens...

Voor de rest is het eerder evolutie dan revolutie. Het valt me wel - bij het bekijken van het promofilmpje - op hoe de Fiesta van een "marginale" kleine wagen is geëvolueerd tot een leuk hip gebakje. Waar je vroeger als man verplicht was om voor de Focus te kiezen, zou ik me vandaag niet schamen moest ik met een Fiesta op pad zijn.

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws