10 dingen die je moet weten over de Citroën C4 Cactus [Video]

Nee hoor, we zijn niet vergeten dat we jullie op de hoogte gingen houden over onze Citroën C4 Cactus in de AF-vloot. Vandaag tonen we jullie tien dingen die je zeker moet weten over onze plantaardige duurtester.

Voor Citroën is de Cactus een modelletje dat verder gaat dan alleen maar zoveel mogelijk showgehalte tentoon te spreiden. Onder die blitse - of moeten we zeggen, rubberen - carrosserie zitten een hoop slimme ideeën. Zaken die de wagen maar eventjes 200 kilogram lichter maken dan een vergelijkbare reguliere C4.

Toch heeft 'ie ook enkele pijnpunten. Punten die we niet onder stoelen of banken steken. En dat kan je trouwens letterlijk nemen. Hoezo? Kijk zeker naar onze video over de Cactus. Van ruiten sproeien zoals in een Mercedes SL (echt waar) tot een elektriciteitsschok bij het uitstappen, dit zijn de 10 dingen die je moet weten over de Citroën C4 Cactus:

Laatst gepubliceerd

Reacties (14)

Plaats een reactie
JanMijnBotte 16:14
afbeelding van JanMijnBotte

Conclusie:
Auto valt gewoon tegen, eerst die problemen op vakantie en dan die 10 weetjes waar er 7 van ergernissen zijn. Wat een ding, ik denk dat de Fransen zich beter bezig houden met kaas, wijn en elektriciteit voor ons...

Yvesw 16:45
afbeelding van Yvesw

Dat is dan jouw conclusie ;-) IK ben nog steeds fan. En 7 ergernissen zijn ook wat overdreven. Het filmpje is zowat 50/50 verdeeld tussen positieve en negatieve kenmerken. Waarbij je die negatieve nog wat kan relativeren. Een ietwat onhandige schakelaar voor het grootlicht is geen fenomenale fout. Dat het overal wat kraakt dan weer wel natuurlijk :-)

JanMijnBotte 16:22
afbeelding van JanMijnBotte

En dat die je niet naar je ski-oord en terug kan transporteren zonder panne.
Want uiteindelijk ligt daar toch de essentie van een auto.

Kevin300 16:25
afbeelding van Kevin300

Het is en blijft een verschrikkelijk ding

Hauben Johan 16:49
afbeelding van Hauben Johan

//EDIT: Inderdaad, zijn we op dit moment aan het aanpassen. Heeft alleen wat tijd nodig. Toch bedankt om het nog eens extra te bemerken!

Hauben Johan 16:50
afbeelding van Hauben Johan

Origineel is de auto zeker wel, maar gelijk iedere Franse auto heeft hij ook veel fouten !

Glenn 20:19
afbeelding van Glenn

Is die cactus geen 200kg lichter omdat die op een verlengd chassis van een c3 picasso staat? Een beetje liegebeest bij citroen met hun benaming :-)
ESP dat terug aanspringt bij x snelheid is bij de meeste auto's het geval. Blijft wel een mottig ding.

Yvesw 20:24
afbeelding van Yvesw

Niet enkel door dat chassis :-) Ook dankzij kleinere motoren, een aluminium motorkap, de pop-out achterruiten, het ruitensproeiersysteem en allerhande andere kleine dingen.

Over de naam... Eigenlijk hadden ze hem gewoon Cactus moeten noemen. Want die C3 of C4 ervoor maakt het verschil nu ook weer niet. Iedereen noemt hem toch de cactus.

Jensd 22:26
afbeelding van Jensd

Ik blijf fan! Lekker onconventionele wagen, geen zoveelste grijze muis op de weg.

Pieter A. 22:59
afbeelding van Pieter A.

100% akkoord, ben er ook erg enthousiast over.

manu 06:32
afbeelding van manu

noem mij eens een wagen waarop je op een koude winterdag geen schokken krijgt?
Esp dat uitgeschakeld blijft bij elke snelheid heeft geen nut meer vandaag, kan gevaarlijke situaties opleveren en kost NCAP punten. Dus op enkele puristische sportwagens na zal je het niet zo gauw meer aantreffen op een nieuwe wagen.
Grootlichtschakelaar is inderdaad al jaren een pijnpunt bij PSA, als trouw citroen rijder los ik het als volgt op, grootlicht op, grootlicht direct weer uit.
Krakende achterbank is wel beu, mijn cactus is momenteel nog 100 % kraak- en rammelvrij maar de fransen blijven er gevoelig voor. Een opgeruimd interieur en gordels altijd netjes leggen helpt.

Audi04 10:34
afbeelding van Audi04

Even off topic. Ik vind persoonlijk dat je het EPS moet kunnen uitzetten een must have is. Ik weet nog niet in hoever maar bij mijn audi noemen ze het ESP uitzetten, sportstand en door het uit te testen weet ik dat ik toch al redelijk brute actie's kan doen zonder dat er nog iets gebeurd.
Tegenwoordig dat betuttel kan je bewijs van spreken een kind van 10 jaar veilig laten autorijden, laatst nog met de golf 7 gereden, volgens de radar zat ik te kort op de voorligger, eerst piep signialen, daarna zelf remmen, nee niks voor mij. Ik wil met de auto rijden en de auto moet niet met mij rijden -> nu dat is mijn mening:-)

Voor de rest de cactus is zeker mijn smaak niet maar ik vind het knap van citroen dat ze altijd iets speciaals in de markt zetten. Ik denk dat als je een ruime gezinswagen wilt tegen een relatief betaalbare prijs dat dit een mooi alternatief is.

Stealth 21:01
afbeelding van Stealth

Leuk filmpje! Mooi gemaakt en een heerlijk ironisch deuntje eronder, passend bij die atypische Cactus.

B4 23:34
afbeelding van B4

Echt een leuke auto, de kleine minpuntjes moet je erbij nemen maar dat is bij elke auto toch zo?

Uw reactie