Rijtest : Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

De nieuwe RS heeft er maar liefst 90pk bijgekregen. Met 305pk overtreft hij zelfs de Mitsubishi Lancer Evolution X en Subaru Impreza WRX STI, maar kan de RS met zijn kracht om zoals de duurdere vierwielaangedreven rallykanonnen. Wij speelden hem uit tegen de Subaru

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

**Two different souls
**Beide wagens beschikken over een vermogen van 300pk of zelfs iets meer dan dat. Bij Ford krijg je 305pk en 440Nm van een 2.5-liter grote 5-cilinder turbo motor. Subaru blijft voor haar Impreza vasthouden aan de traditie van de boxermotoren en voorziet de WRX STI van een 300pk en 407Nm sterk blok. Waar wil je het vermogen liefst hebben, enkel op de voorwielen, of liever mooi gespreid over alle vier ? Ford mag dan wel actief zijn in het Word Rally Championship waar vierwielaandrijving verplicht is. Toch kiezen ze bewust voor een voorwielaandrijver om kosten en gewicht te besparen. Feit is dat de voorwielen slechte multitaskers zijn. Ze moeten tegelijkertijd sturen en de kracht verdelen. Daarop bedachten de ingenieurs bij Ford volgend huzarenstukje : de revoknuckle. Deze zorgt ervoor dat de besturing van de voorwielen niet in het gedrang komt wanneer je in een bocht gas geeft. Onderstuur in bochten zou uit den boze moeten zijn dankzij deze techniek omdat door een speciaal hefboomsysteem de lasten op de stuurinrichting worden verminderd. In theorie klinkt dit allemaal zeer mooi, maar in de praktijk voel je toch dat Ford hier duidelijk op de limieten van het haalbare zit. Het onderstuur mag dan wel voor een groot deel opgelost zijn, haal je alles uit de kast bij een stoplichtsprintje dan kan je maar beter stevig je stuur vasthouden. Door de torquesteer neemt de Focus RS al gauw een loopje met je. Vooral bij nat weer laat je dat stoplichtje maar beter voor wat het is. In de Subaru Impreza WRX STI beschik je over permanente vierwielaandrijving. Deze manier van kracht overbrengen voelt veel natuurlijker aan. Je hebt veel sneller het gevoel de wagen onder controle te hebben. En die controle gaat dan ook iets verder dan in de Focus RS. Het is maar goed dat ze niet vaak in bochten flitsen of je bent al snel je rijbewijs kwijt.

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Beauty and the Beast
Wil je de styling van deze wagens in één woord beschrijven dan denk ik dat je het bij ‘Bruut’ kunt houden. Een Focus RS in gifgroen loop je niet zomaar voorbij, neen. Een dikke achterspoiler, gigantische uitlaten en een diffuser sieren de achterkant. Een echt beest die Ford. En die idee wordt enkel nog maar kracht bij gezet als je het machtige geluid van de 5-cilinder door de uitlaten hoort brullen. Daartegen zou je de styling van de Subaru bijna eerder subtiel gaan noemen. Hoewel hij voorzien is van een breder koetswerk, een stevig stel velgen, maar liefst vier uitlaten en een giga-luchthapper op de motorkap lijkt het allemaal nog net ietsje heftiger te kunnen als je hem naast de Ford plaatst. Ook wat de geluidsproductie betreft blijft dat bij de WRX STI binnen de perken. Tegenover de diepe roffel van de Focus RS lijkt de Impreza WRX eerder een gewone spreektoon aan te nemen. Al blijft dat natuurlijk altijd relatief gezien het kaliber van wagens waarmee we hier te maken hebben. Op weg met de WRX moet je het vermogen als eens loslaten, alvorens de mensen omkijken naar jouw speciale versie van de boxer.

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Beauty and the nerd
Subaru heeft deze generatie van de WRX STI voorzien van een elektronisch instelbare aandrijving en motormanagement. Het SI-drive knopje tussen de voorstoelen biedt aan de chauffeur de mogelijkheid om het karakter van de motor lichtjes aan te passen naargelang de omstandigheden waarin hij zich bevindt. De Intelligent-stand is de meest beschaafde van de drie. Ideaal voor ritjes in de stad of over langere afstand omdat het verbruik dan net iets meer binnen de perken blijft. Verder kan je kiezen voor de Sport- of Sport Sharp-stand. Beide standen zorgen ervoor dat de motor scherper op de gas reageert omdat een hogere turbodruk mogelijk wordt gemaakt. In de Sport Sharp stand kan je echt het volledige potentieel van de Impreza WRX STI benutten. In de Ford niets van dat alles, geen high-tech computer om verschillende rij-modussen te kiezen. Neen, gewoon recht-toe-recht-aan. Starten en rijden!

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Het interieur van beide wagens is volledig onder handen genomen. Racy-materiaal moeten de topversies onderscheiden van de gewone alledaagse modellen waarvan ze zijn afgeleid. Zitten doe je in sterk geprofileerde Recaro’s. De Ford Recaro’s zitten iets ruimer dan die van Subaru. In de Impreza heb je net iets meer het gevoel IN de wagen te zitten. Het is dus jammer dat je de stoelen van de Ford niet nog iets lager kan zetten om een meer sportieve rijhouding te kunnen aannemen. Verder moet je het niet zonder al te veel luxe stellen in deze streetlegal rally cars. Een navigatiesysteem, dikke stereo en automatische klimaatregeling, xenonlampen, open dak, leder ? Het zit er allemaal in! Het multimediasysteem in de Subaru is bijzonder handig dankzij de intuïtieve touch-screen bediening. Hecht je boven alles steevast veel belang aan de praktische kant van je wagen dan doe je een goede zaak om de Ford aan te schaffen. De Subaru lijkt misschien ruimer door zijn twee extra deuren, maar schijn bedriegt. Door de plaatsrovende techniek vierwielaandrijving verliest de Impreza heel erg veel kofferruimte waardoor je slechts 300 liter overhoudt. De Ford doet beter met 385 liter. Leg je de achterbanken plat dan heb je in beide wagens ongeveer even veel stouwvolume ter beschikking. Met een basisprijs van 32.000 EUR rij je bij Ford met de RS buiten. Bij Subaru moet je 11.000 EUR extra op tafel leggen voor je sportkar. Voor die meerprijs heb je een mooiere, snellere en slimmere wagen met meer standaarduitrusting. Maar voor de fun-factor moet de goedkopere, praktische Ford niet onderdoen.

Ford Focus RS vs Subaru Impreza WRX STI

Tekst: Alexander De Nys
Foto's: Glenn Nuijens

Laatst gepubliceerd

Reacties (101)

Plaats een reactie
Wim 15:39
afbeelding van Wim

net iets te opzichtig voor mij, ik zou wat geld besparen en voor een Focus ST of de duurdere Golf GTI gaan

Ponrow 15:59
afbeelding van Ponrow

leuke test:D, kiezen tussen beide is moeilijk, al zou ik zoals 190d ook voor een GTI of zelfs een GOlF R gaan.

pieter 16:03
afbeelding van pieter

Ik zou voor de RS gaan denk ik. Al is de groene kleur te lelijk voor woorden. Nét iets te opvallend. Maar inderdaad, net dat beetje meer en je gaat richting GTI, R, Scirocco R... vooral de laatste staat bovenaan het lijstje :)

Joeri 16:35
afbeelding van Joeri

STI, zonder twijfel...
Die vierwielaandrijving valt door niets te vervangen

Olivier 17:00
afbeelding van Olivier

De subaru, waanzinnig snel in alle weersomstandigheden en zijn meerprijs zeker waard

Sven 00:01
afbeelding van Sven

Heb je wat interieurshots ook? of wat meer foto's van de Impreza?

B4 01:54
afbeelding van B4

STI graag.

En heel chique foto's die zo de brochure inkunnen.

Paulo 22:53
afbeelding van Paulo

Niks GTI of ST of Opel.. Dit is het echte werk en wie in een Evo gereden heeft, kiest uiteindelijk ook voor de Subaru.. VW komt binnenkort ook eens met iets snels aanzetten (Golf R) maar die foefelen altijd zo met de cijfertjes, dat je daar weer niks van moet geloven en is er uiteindelijk weer niks snellers en betrouwbaarder voor zijn geld, dan de Sub.

pieter 15:10
afbeelding van pieter
Pieter Ameye 12:28
afbeelding van Pieter Ameye

De Subaru is sneller en technisch beter dan de Focus, maar de funfactor ligt hoger in de RS, zeker bij dagelijks gebruik. En voor dat geld... je kan 'em niet negeren. Alleen jammer van het weinig ('ahum) subtiele uiterlijk.

peter 12:38
afbeelding van peter

geef mij maar de focus
ik heb in beide wagens een testrit gedaan en kom tot de conclusie dat qua hernemingen de ford op alle vlakken beter is!
hier wordt gesproken over stoplichtsprintjes...
tuurlijk is de sti daar rapper (door z'n vierwielaandrijving)
dan hebben we het nog over verbruik die bij de sti gigantische proporties aanneemt weeral door z'n vierwielaandrijving
ik ben van brussel naar brugge gereden met de focus en een verbruik van 8.5l per 100 kilometer probeer dat maar eens met je subaru sti.
en qua looks zeker de focus.
veel plaats ook achterin kun je met 2 personen comfortabel plaatsnemen
mijn witte focus komt volgende maand binnen aan een nog scherpere prijs dan hierboven vermeld en 'full option'
ga maar eens naar subaru om een sti 'full option',het zal meer zijn dan het verschil hierboven vermeld.
pittig detail momenteel rij ik met een subaru impreza gt turbo model 98...

eric 22:08
afbeelding van eric

8,5 liter voor de focus dan geloofde in sinterklaas ook neem maar met sportief rijgedrag 12 liter en echt sportief 15 liter

Henk 13:01
afbeelding van Henk

Nog niet zo lang geleden ook een testrit kunnen maken en kom tot de volgende conclusie: De STI is zijn meerprijs waard, maar je moet het er wel voor over hebben. Het is te vergelijken met een m3 vs Opel opc. Laagste verbruik van de STI kwam op 8liter, wat hetzelfde was met de RS. Bij plank gas was de RS zuiniger, wat logisch is, omdat hij 200 kilo lichter is. Zoals met alles.. heb je het geld, dan kies je duidelijk voor de STI. Gaat het alleen om de fun, ga dan voor de RS.

peter 21:57
afbeelding van peter

als je een grondige test wil
kijk hier eens naar.

http://localhost:51966/driversrepublic/prizefight042-offline2/index.html

Henk 13:02
afbeelding van Henk

Had er ook al veel over gelezen en over het algemeen, komen ze samen heel goed uit de test. Als je dan later verder gaat lezen en zelf dingen gaat ondervinden, dan blijkt de voorwielaandrijving tekortkomingen te hebben, vooral bij nat weer, net als de algemene Ford kwaliteit. Bij Circuit rondjes ontlopen ze elkaar niet veel, met een kleine voorsprong voor de STI. De auto van het jaar, is vaak ook niet de beste;-).

peter 21:35
afbeelding van peter

http://www.mazdas247.com/forum/showthread.php?p=4929898

nogmaals een testje waaruit blijkt dat de focus RS de te kloppen machiene is performance/prijs/kwaliteit.

Geen discussies meer mogelijk :)

Kevin 17:30
afbeelding van Kevin

Promote for the Countrys Economy , Germany did the same thing with the Opel Insignia;-).

Henk 18:23
afbeelding van Henk

Prijs/kwaliteit verhouding van de RS, is idd. top! Vroeger was dat ook het geval bij de WRX: 26.000 euro, STI 38.000 euro. Ieder vakblad ging voor de WRX. Nu moet je gewoon flink in de buidel tasten.. al is de keuze voor de Nederlanders iets gemakkelijker.. daar is de RS weer veel te duur, vergeleken met de STI.

AMG 17:11
afbeelding van AMG

Gisteren een RS gezien.. daar kan je toch niet serieus in genomen worden, laten we eerlijk zijn. De achterkant trekt eigenlijk ook op niks. De SUB komt een stuk volwassener over.

Andy 18:35
afbeelding van Andy

Als ik het geld moest hebben en zou mogen kiezen, dan zou ik zeker voor de subaru gaan. Bij subaru heeft u gegarandeerd kwaliteit voor u geld!
Op de eerste plaats moet ik een auto al mooi vinden, daarbij komt al zeker geen enkel model van ford in aanmerking
En de kwaliteit van de motor van een ford is er de laatste jaren zeker niet beter op geworden.
Ik ken enkele mensen die bij ford Genk werken, ze kunnen genieten van een korting op alle ford modellen .Ze zijn bijna allemaal overgestapt naar een ander merk,omdat ze niet tevreden waren van hun ford.
Dan weet je wel genoeg zeker !
Mij zullen ze zeker geen ford verkopen !

Peter 20:59
afbeelding van Peter

In een RS zit een Volvo motor...(dus geen Ford)
Ford heeft sinds jaren één van de beste onderstellen ter wereld...
Ik denk dat die bij Ford Geeenk aan den drank zitten
Ze kunnen misschien nog eens staken en dan gaan klagen dat ze geen werk hebben (amateurs)
En de nieuwe subaru's zijn oerlelijk in vergelijking met mijn 555 model '98.(vraag maar aan iedere subaru-liefhebber)
De RS is ook niet in Geeenk gemaakt...
Ja aan de achterkant van een subaru STI zitten 4 uitlaten zeker een stuk "volwassener" dan een Ford RS met 2...
tja...

Henk 15:54
afbeelding van Henk

Een 555 is helemaal uit de tijd en leuk, als je niet méér kan betalen. Het nieuwe model was voor veel liefhebbers wennen, net zoals die WRX en daar zijn de meeste met een GTT ook naar overgestapt, zodra ze het kunnen betalen. Het heeft tijd nodig en de nieuwe STI is uiteindelijk een prachtige wagen geworden en zeker méér uitstraling dan de overdreven RS, die bij zware belasting de buizen laat smelten. Er zijn al veel verhalen over de onbetrouwbaarheid van de RS en dat is niet best. Maar het probleem zit vooral in de voorwielaandrijving, dat is gewoon een handicap. Verder blijft het natuurlijk wel een aardige wagen voor zijn geld, laten we dat niet onder stoelen of banken steken!

STI 20:52
afbeelding van STI

Ach, leg er ook 19 inch onder en niemand ziet de RS staan:-).
<br><img src=http://img37.imageshack.us/img37/7223/dsc0408023ho2nb7.jpg>

Wim 10:32
afbeelding van Wim

dat blauw staat em toch nog beter

Peter 11:25
afbeelding van Peter

ja en leg diezelfde velgen onder die RS en je ziet de sub niet meer staan.
het gaat hem hier niet over tuning maar over de know how van ford en de nieuwigheden waarmee het uitpakt.(diff.)
hoe ver Ford staat ten opzichte van subaru is duidelijk te zien aan het WRC (rally) waar subaru geen enkele wedstrijd meer wint terwijl Ford....

AMG 15:42
afbeelding van AMG

Bij het WRC (rally), is het voor 80 procent, de bestuurder! die voor de punten zorgt.. ook doet de Sub. al lang niet meer mee, dus kan er ook weinig gewonnen worden:-). De RS is verder wel een leuk bakkie, maar ben het toch ook wel eens met de review van de rijtest. De RS heeft toch een handicap, zoals Henk schreef.. dat is op de openbare weg toch niet zo fijn en vooral bij dit weer en de Sub. lijkt een stuk groter in het echt. Persoonlijk is de Ford meer bedoeld voor het petjes volk volgens mij en geeft me het gevoel van: ik wil wel, maar ik kan niet.

Peter 22:09
afbeelding van Peter

Dus Solberg die zelf toegeeft dat subaru achterstand heeft is een amateur in uw ogen...
Hij is toch al eens wereldkampioen geweest
Het laatste jaar bij subaru brak hij het ene na het andere door dat hij over de limieten met z'n wagen moest gaan, daarom zijn ze eruit gestapt.
Een RS lijkt mij toch niet de wagen van ik wil maar kan niet.
Dat soort commentaar is meer om iets te zeggen maar ik weet niet wat.

Henk 17:49
afbeelding van Henk

De wagens voor de straat zijn totaal anders en bij de WRC rally, heeft Ford wel vierwielaandrijving. Mochten ze dat op de RS voor de straat ook hebben gedaan, dan was het een puntje méér, maar dan komt het probleem, dat de RS niet meer vooruit is te branden, door het extra gewicht en technische achterstand, gezien de cijfertjes momenteel.
Het blijft een Volvo motor;-). Zet een goede rijder in een Citroën of Lada en die winnen heel het WRC gebeuren.. maar of dat nu zo'n goede wagen is.

Peter 23:45
afbeelding van Peter

Waarom Ford geen vierwielaandrijving op z'n RS heeft is het feit dat het kostenbesparend is.Vroeger brachten ze wel vierwielaandrijving op de markt (vb escort RS cosworth).Je moet maar eens kijken hoe de nieuwe RS is geproduceerd en de commentaren daarbij gegeven.
Daaruit blijkt dat de nieuwe RS geen vierwielaandrijving nodig heeft om qua "hernemingen" in vb.3 de of 4 de of 5 de de rest in prestaties de loef af te steken.(evo X en STI)
De Ford Focus RS heeft ook dan meer koppel dan de sub!Daar steekt die extra cylinder (5 cylinder)ook voor iets tussen.
Het enige (en dat is ook zo) is dat hij een seconde of zoiets moet toegeven in de sprint van 0 naar 100km/h.Geef die RS vierwielaandrijving en je hebt dezelfe acceleraries als evoX en STI.
Het testje tussen de RS modellen in 'top gear' denk ik kun je goed zien dat de escort RS cosworth een seconde wint in het aanzetten tov de Focus RS maar die wordt dan natuurlijk ingelopen na 200m.
Kijk ne keer goed naar de prijs voor een Full option STI en een Full option RS.(das met de kortingen eraf meer dan 10.000 euro's) :o
Dus je moet wel goed gek zijn om zoveel meer te geven om een goeie seconde rapper te zijn naar 100 en op je teentjes getrapt worden in de hernemingen.:)
Volvo motoren zijn uiterst betrouwbaar en heel krachtig .Kijk maar naar de R versies.Waar de volvo motoren als niet betrouwbaar worden afgeschilderd weet ik niet want das zever in pakskes.
Het gene Ford hier gepresteerd heeft , heeft niemand tot nog toe gedaan om meer dan 300 pk op de voorwielen af te leveren en dan nog goed bestuurbaar te blijven.Er is inderdaad wat torque-steering maar in vergelijking met andere wagens die ook voorwielaandrijving hebben en minder pk's scoort de nieuwe rs op dat vlak zelfs beter.
Ja op WRC gebeuren weet ik ook dat je een wagen van 20 miljoen en ene van 1 miljoen niet kan vergelijken.
Zet de nieuwe RS met vierwielaandrijving naast een STI of EVO X en je gaat moeten van ver komen denk ik...

STI 13:11
afbeelding van STI

Sommige hebben het hier over de hernemingen, maar dat zijn ook van die testen, die niet helemaal kloppen. Als een Sub. bijvoorbeeld, 2500 toeren maakt, in 2 en de RS 3500, bij een bepaalde snelheid, dan klopt er helemaal niks van de verhouding en kan je dat ook niet testen. De Sub staat ook bekend om zijn lage toeren bij topsnelheid. Uiteindelijk gaat het er gewoon om wie het snelste is en dat is de Sub. Anders kunnen we beter in een diesel gaan rijden;-).

Peter 15:03
afbeelding van Peter

Hernemingen zijn vanaf een bepaalde snelheid (toerental doet er niet toe)
Topsnelheid van de RS ligt hoger dan van het subje.
:)
lage toeren bij topsnelheid ... eerst even terug naar school gaan lijkt mij het beste in uw geval...

STI 19:14
afbeelding van STI

Testen van hernemingen, gebeuren altijd in bijv. 3e versnelling-60 naar 100.. Dus als jij gelijk zou hebben, dan zou de RS veel sneller moeten zijn in alle versnellingen en dus ook op 0-1000meter. Dat is uiteindelijk niet het geval en daarom gebruiken sommige nog een laatste strohalm, om de RS in beter daglicht te zetten:-). Zit al 20 jaar in het vak, dus weet waar ik over praat en ken deze wagens toevallig ook goed! RS blijft toch ook een leuk speeltje, dat is een feit.

Henk 20:20
afbeelding van Henk

Lol, leuk forum dit. Ik begrijp Peter en STI wel maar het kan beter omschreven worden. Toerentallen zijn ook belangrijk, want anders zouden de hernemingen van de Sub weer beter zijn, als je met meer toeren de herneming zou aangaan. De Rs is beter in het versnellen (bijvoorbeeld): 60-120 in 3e versnelling. Men is dus wat aan het sukkelen in lage toeren en de Sub heeft liever, dat je dan een tandje terug schakeld, terwijl je met de RS, er goed mee vandoor kan gaan.
Het verhaal diesel (koppel) is daar toch ook een goed voorbeeld van.
In de praktijk is dat allemaal weinig van belang en moet je er gewoon voor zorgen, dat je hem in de goede versnelling heb staan, om weg te schieten, wat je uiteindelijk ook bij de RS zal moeten doen. Dat hernemen verhaaltje, daar hecht ik zelf ook weinig belang aan en ga toch ook voor de snelste:-).

Peter 10:54
afbeelding van Peter

Het is de constructeur die de wagen bouwt en de dus ook de versnellingsbak.De verschillende 'gear-ratio's' = verhoudingen van de versnellingen zijn fabrieksnormen en qua hernemingen gaat het van inderdaad 60 to 120 in vb.vierde en daar scoort de RS op alle vlakken beter.:).Dus bij subaru gaan ze volgens jullie de versnellingsbak grondig moeten herzien want al dat terugschakelen op den duur ....
Als je gaat voor de snelste ga je de RS moeten nemen die gaat 263km/h
terwijl het subje op 250km/h begrensd is.;)
@ STI de sub heeft een voorsprong in het stoplichtsprintje door z'n 4- wielaandrijving en daar het stopt het dan ook :)
Maar eens de wagens in beweging..... looool
Het is inderdaad een héél leuk forum.
Ik ken er ook het één en ander van want ik geef al enkele jaartjes les en geef ook rijles in een erkende rijschool. :)
Bij ons in de rijschool rijden we met de nieuwe golf 6 2.0 TDI.
De RS komt er jammer genoeg niet in. :)

AMG 16:01
afbeelding van AMG

Dat beetje meer koppel op de RS merk je altijd.. al zijn de subaru liefhebbers goed in tuning en rijder er al veel rond, met 425pk en 580 nm koppel! Zelfs een Ferrari heeft dat niet en is eigenlijk ook niet nodig, maar het kan geen kwaad:-).

STI 20:45
afbeelding van STI

De bak is nu prima. Vroeger hadden ze last van een turbogat en moest je hem in de toeren houden bij de race. Een honda s2000 is daar een goed voorbeeld van. Maar we zijn nu over die 35nm koppel bezig, in het voordeel van de RS, terwijl het over de gehele wagen ging, zoals de test. Je zit beter in de STI en het heeft net dat beetje meer, wat hem compleet, betrouwbaar en veilig maakt. Als je het model niet ziet zitten, heb je zeker een mooie koop aan de RS, al moet je dan weer van al dat opzichtige tupperware houden. Ieder zijn smaak.

Olivier 22:24
afbeelding van Olivier

Zoals Wim het tijdens de test het perfect stelde: de Focus is een sportwagen, de subaru een racemachine. echt veel agressiever. Zonder prijsoverwegingen absoluut de STI

Peter 20:46
afbeelding van Peter

Ja, "die hard" fans zullen er altijd zijn van Subaru en dat moet ook.
Ik heb in beide wagens gezeten en gereden maar qua zithouding zit je zeker goed in een RS.(het is de bedoeling dat je zit als je rijd en niet ligt dus...)
Een S2000 is een atmosferische motor die niet drukgevoed is en hier niets komt zoeken in een vergelijking met drukgevoede motoren.(boring en slag zijn dan ook niet te vergelijken als je begrijpt wat ik bedoel...)
Zoals STI komt te zeggen geven mijn bijgevoegde testen een héél goed uitsluitsel over wat er nu de beste wagen is :)
en dat is de RS natuurlijk en daar kan je nu nog uren over doorzeveren zoals reeds vermeld de uitgebreide testen liegen er niet om.
En daar komt de "racemachine" ver achter de 'sportwagen' :)
@ AMG ja,tuning is in mijn ogen voor snotneuzen en amateurs die liever hun karreke zien dan hun lief :)
Ze hangen liever hun centjes aan een spoilerke en een neonlichtje wat baskes en een versterkerke of 10 dan aan iets nuttigs.(in mijn ogen dan é).Je moet ze eens een drempelke over rijden das om plat te liggen van het lachen :))
Maar ja als ze dan naar de keuring moeten....
ah ja waar meten ze dan hun pk's want ik kan ook makkelijk zeggen ik heb 450 pk onder mijn gat.
want met permanente 4 wielaandrijving en een 50/50 (of is dit ondertussen veranderd) overbrenging op de wielen (ik weet niet of iedereen nog mee is ) gaat dat moeilijk in mijn ogen.Degene die dit kunnen uitmeten lopen niet dik gezaaid.
"Tupperware" beste vriend heb je ook in uw wagen en dat stopt als je daar een 100.000 euro kan tegen smijten, dus...

STI 02:13
afbeelding van STI

Peter is niet meer helemaal bij de les zo te zien en waarschijnlijk zal deze jongen bij Ford werken:-). Je bent hier ook vrijwel de enige die hier de RS op een voetstuk zet en de STI is helemaal niks in zijn ogen. Dat is al heel onrealistisch en komt niet serieus over. Daarbij ging het bij de S2000 over het koppel, niet meer en niet minder. Spoilerke en een neonlichtje, dat zie je juist niet bij Sub. liefhebbers, maar die gasten zullen juist wel de RS apprecieren, gezien zijn niet discrete uiterlijk. Bij sommige testen, zetten ze de RS bovenaan, vanwege zijn (gunstige) prijs, wat ze er soms vergeten bij te zetten. Als men echt verstand zou hebben van auto's, dan weet je, dat je bij de sub. je aandrijving kan regelen, meer naar voor of achter en is het ook goed te testen, hoeveel pk het geeft. In de praktijk is het zelfs zonder tuning zo, dat je de RS in je achteruitkijkspiegel ziet en dan moet je wel zeer dikke oogkleppen hebben, om een Ford maar de beste te vinden. De STI is de Mercedes onder de Sportwagens (rally) zowel in bouwkwaliteit en mogelijkheden enz.. Op de openbare weg zit je gewoon op de limieten bij de RS en bij de Sub. kan er nog wel een hoop pk bij, door zijn geavanceerde techniek. Iemand die liever een sportieve wagen heeft met voorwielaandrijving, zal toch dringend naar de dokter moeten;-). Dat is ook iets, wat je alleen maar bij deze RS ziet.. een gemiste kans, maar daardoor wel goedkoper. Voila, nu praat ik meteen voor alle kenners en diegene, die momenteel problemen hebben met de RS, want dat zijn er al een hoop, wat ik zo lees. Peter.. scroll nog maar eens helemaal naar boven en lees de test nog maar eens en ga er nu echt eens mee rijden, zoals ik heb gedaan, zonder vooroordelen. Oja, je ligt niet in de STI.. (hoe kom je erop).. je zit veel beter en lekkerder achter het stuur o.a.!

Paulo 04:32
afbeelding van Paulo

Dat gaat hier maar door. Geld moet rollen, het liefst op 4 wielen! De Nissan GTR.. dat is pas de bom! dus even doorsparen jongens:-). De RS is toch een trapje lager. Men zou met een test moeten komen: STI-EVO, die zijn pas gelijkwaardig.

190d 10:14
afbeelding van 190d

het ging er natuurlijk om of de RS een waardig alternatief is tegenover de STI, ik vind, in 90% van de gevallen: ja

Henk 19:59
afbeelding van Henk

Pfff:-) 190d heeft het kort en bondig omschreven en ben het er mee eens. Er zullen er genoeg zijn, die niet meer dan 30.000 euro willen uitgeven en het spel zo willen meespelen, zonder wat extra luxe en met een extra zweetdruppeltje. Prijs verhouding is prima! Model is totaal mijn smaak niet, maar dat is persoonlijk.

Peter 18:48
afbeelding van Peter

Ik vind zoals in de testen omschreven de RS prijs kwaliteit niet te kloppen en daar gaat een sti geen verandering in brengen zoals reeds omschreven in al de testen.
STI vind eens een test waar de subaru boven de RS komt...
Ik zeg niet dat je ligt in een sti maar de meesten liggen achter hun stuur das al.Ik zeg ook niet dat een STI neon lichtjes heeft.(alleen dat de jonge gasten liver dergelijke zaken zien dan hun lief).
Dus meer woorden ga ik er ook niet meer aan vuil maken want het is het niet waard.
De testen in verschillen de landen door verschillende autojournalisten liegen er niet om.(maar zoals al reeds vermeld 'die hardsfans van een sti-ke zullzn er altijd zijn en ze moeten er zijn ook.

Paulo 02:54
afbeelding van Paulo

De RS is een waardig alternatief, zoals vaak omschreven en een mooie prijs/kwaliteit verhouding. Het ging er uiteindelijk over, wat de beste auto in zijn totaal was, zonder naar een prijs te kijken. Een Mercedes 220 heeft ook een betere prijs/kwaliteit verhouding, dan een Mercedes 500 en dan kom je ook op de tweede plaats. Bij o.a. deze test en ook de mannen van autoblog, kijken ze niet naar de centen, maar naar de cijfers en het geheel en daarom hou ik van deze en de andere site. Bij een aantal testen, zeggen ze ook, dat je het stuur wel héél goed moet vasthouden, bij een flinke acceleratie en dat de STI met één hand te besturen is. De meeste vergeten dat soort dingen erbij te zetten (gezien zijn prijs) en zo zijn er nog wel meer handicaps, zoals STI zei, dat je te hoog zit in die RS. Het heeft geen zin om hier nog over door te gaan en mijn mening over die lelijke achterkant van de RS en dat de STI volwassen is, vergeleken met die RS, is ook niet van belang.. er rijden ook lelijke GTT's rond en ga zo maar door. Deze test en meneer STI heeft de RS ook niet afgebroken.. ik citeer: Voor die meerprijs heb je een mooiere, snellere en slimmere wagen met meer standaarduitrusting. Maar voor de fun-factor moet de goedkopere, praktische Ford niet onderdoen. Dat je liever een RS wil is te begrijpen, maar met een STI heb je o.a. een exclusiever model (wagen) onder je kont en daar hangt nu eenmaal een prijskaartje aan, zoals met alles in het leven.

Andy 11:54
afbeelding van Andy

Ik geef Peter helemaal gelijk
De RS is de te kloppen machiene prijs/kwaliteit/prestaties/full option...
Heb met een groene gereden en is niet bepaald het kleur die mij aanspreekt maar enfin er is nog blauw en wit.
Subaru is sinds enkele jaren de auto die de lelijkste modellen uitbracht impreza 2002,2003.
amaai lelijker kunt ge niet meer hebben.
Om 10.000 euro meer te geven voor een STI moetje zot zijn.
En wees gerust voor er iemand commentaar geeft dat je het geld eerst moet hebben,zoals hier boven reeds enekele malen vermeld.
De RS is een gelimiteerd exaemplaar en is dus véél exclusiever dan een STI.

Henk 14:25
afbeelding van Henk

Andy heeft het mes op de keel gehad, gezien zijn vorige uitspraken;-). Model in de periode 2002 heb ik ook nooit mooi gevonden, maar die van 2003-2006 blijf ik het mooiste vinden. Paulo heeft wel gelijk, dat een STI een exclusiever model is, want een Focus model, staat op iedere hoek van de straat en gezien de hoge oplage van de RS, zal daar geen verandering in komen. Heb al 3 van die nep rally wagens zien rijden en pas 1 STI en zit toch veel op de baan. Kan er niks aan doen, maar het blijft een Ford.. Status heeft ook een prijskaartje. Kijk maar eens op de vele forum's bij commentaar op de RS.. bij 90% net als hier, staat Ford toch maar op een laag pitje bij de autofans en vooral in Nederland, want daar moet je 50.000 euro voor een Ford betalen.. daar kan je al véél leuk achterwielaangedreven spul voor kopen.

R32 17:44
afbeelding van R32

Een mitsubishi evo is nog beter en luxer, maar daar praat niemand over. Dat ding staat ook altijd onderaan in de vakbladen, terwijl het de betere auto is. Ik rij in een golf GTI en dat gaat al 5 jaar lekker en hou dat voorlopig zo, want een nieuwe is naar verhouding toch te duur. De tweedehands markt zet de prijzen wel recht en dan zullen de prijzen niet zo heel ver meer uit elkaar liggen. Niet vergeten dat een Subaru een stuk betrouwbaarder is dan een Ford.

Andy 20:25
afbeelding van Andy

Ja, maar wees gerust heb ook al tal van nep-subaru's zien voorbijrijden met van die afschuwelijke stickers op de deuren.
Ford blijft de te kloppen machiene op 'rallygebied' samen met Citroen
waar zitten subaru en mitsubischi??
Of kunnen ze niet meer mee?
Moest Ford een 4wielaangedreven Focus op de markt gesmeten hebben ging die de cijfers van Subaru en Mitsubischi tezamen verpulveren.
De RS was in Belgie al na 6 maanden uitverkocht.
Tegen dat ze dat bij Subaru gaan kunnen zeggen of Mitsubischi...
Dus zijn ze een stuk betrouwbaarder dan subaru die zoals Peter reeds aanhaalde ,iedere rally moest opgeven om dat Solberg zelf vertelde dat ze niet meer mee konden.Hij is ondertussen overgestapt op citroen.
Over betrouwbaarheid kun je nog niets zeggen omdat de RS nog maar net op de markt is en volledig hertekend en op motorisch vlak helemaal anders is dan de vorige RS.
Een golf GTI is een trap lager in mijn ogen (op gebied van prestaties dan).

Henk 21:56
afbeelding van Henk

Betrouwbaarheid van deze merken is al lang bekend. +1 voor de Subaru.
4 Wiel aangedreven RS (200kg meer), RS niet meer vooruit te branden. +1 voor Subaru. RS staat nog overal in de Showroom.. niks uitverkocht en alle auto's in de motorsport, zijn geen consumenten auto's. Als we daar onze nadruk op gaan leggen, dan wens ik je veel succes met de koop van een Citroën;-). Bij deze test is geen discussie nodig, die kan je beter voeren in een ander forum: het voorwiel forum;-).

Henk 22:09
afbeelding van Henk

<img src=http://www.mijnalbum.nl/Foto-7V8ZA8QH-D.jpg>
<br>
Hier staan mijn droomauto's op. Daar past geen Ford tussen;-).
<br> <b>Edit door autofans: even foto ingevoegd, werk met < img src= dan de URL, dan een > </b>

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Uw reactie