Rijtest: Toyota iQ 1.0 VVT-i

Toyota IQ

Er zijn natuurlijk veel manieren om auto’s groener te maken. Eén daarvan is door auto’s lichter te maken. De makkelijkste remedie om gewicht te  besparen is door de auto gewoon kleiner te maken, want moet een auto nu echt minstens 4 meter lang zijn? Toyota geeft het antwoord met de iQ.

Stoere kerel
Een auto ontwerpen is geen sinecure, zeker niet wanneer je koetswerk maar 3 meter lang meet. Desondanks zijn ze er bij Toyota in geslaagd van de iQ een knappe verschijning te maken. Door zijn scherpe lijnen heeft hij een stoer uiterlijk.

Toyota IQ

Futuristisch
Vanbinnen  is het even wennen. Dat komt omdat ze er alles aan gedaan hebben om plaats te besparen. Zo is het handschoenkastje niet minder dan een stoffen etui voor je boorddocumenten. Door centimeters te sparen kan je met 3 volwassenen in de iQ zitten. De zetel achter de bestuurder kan je best voorbehouden voor kinderen of bagage. De voorste zetels zitten vrij vlak met weinig zijdelingse steun. Wel is de tegenwoordig populaire "hogere zit" hier van toepassing, zodat je binnenin niet meer het gevoel hebt in een kleine wagen rond te rijden. Het moderne dashboard zit goed in elkaar, alleen zijn de materialen niet altijd van dezelfde kwaliteit.

Toyota IQ

Porsche sound
Wij reden met de 1.0 VVT-i met vijfbak. De driecilinder levert 68pk en 91Nm koppel. Daarmee sprint de 820kg zware iQ in 14,7 seconden naar de 100km/u. Geen waarden om naar huis te schrijven, maar in de stad is dat natuurlijk ook niet nodig. Daar toont de 1.0 zich vinnig genoeg. Leuk detail is dat de anders stille motor in hoge toeren het geluid maakt van een kleine boxermotor.

Toyota IQ

Parkeerwonder
Om van stad naar stad te rijden moet je natuurlijk langs de autostrade. Daar heeft de iQ geen enkel probleem mee. Een reiswagen zal de Toyota nooit worden, daar is hij wat te nerveus voor boven de 100 km/u. Eens terug aangekomen in de stad voelt de iQ zich helemaal thuis. Door zijn kortere wielbasis is hij iets steviger geveerd, maar comfortabel genoeg om door de straten te sprinten. Parkeren is een spreekwoordelijk eitje en dankzij zijn kleine draaicirkel is draaien ook geen opgave.

Toyota IQ

**
**

Veiligheid heeft zijn prijs
Mensen hebben vaak vooroordelen over kleine wagens en veiligheid. Met 9 airbags en 5 EuroNCAP sterren hebben die mensen geen poot meer om op te staan. Zo een veiligheidswaarden voor een zeer kleine wagen heeft zijn financiële gevolgen. De iQ is niet van de goedkoopste. Deze 1.0 is verkrijgbaar vanaf € 13060. De 1.4 diesel kan je pas krijgen vanaf € 15295. Let wel, met een CO2 uistoot van respectievelijk 99 g/km en 104 g/km kan je maximaal genieten van de ecokorting van de overheid.

Toyota IQ

Nieuwe definitie stadswagen
Met de iQ heeft Toyota de ideale stadswagen neergezet. Hij rijdt beter, is groter en praktischer dan de Smart. De nadelen van een 3 meter lange wagen zijn zo tot het minimum beperkt dat je je afvraagt waarom een stadswagen meer dan 3 meter lang moet zijn.

Tekst: Wim Verboomen
Foto's: Thomas Anthoni
Met dank aan Toyota Belgium
Prijzen iQ

Auteur: Wim
Reacties: 10 reacties

Laatst gepubliceerd

Reacties (10)

Plaats een reactie
karel 15:34
afbeelding van karel

leuk karretje, mooie foto's!

Alex 17:26
afbeelding van Alex

Ik vind de iQ veel mooier dan een Smart. Alleen jammer dat hij inderaad vrij duur is.. .

Nathan 18:38
afbeelding van Nathan

Ik krijg de indruk dat het interieur op niets trekt uit de foto ;)
Ook spijtig van de wazigheid op de voorlaatste, maar voor de rest inderdaad een leuk stadsautootje en mooi artikel!

Wim 19:11
afbeelding van Wim

het interieur ziet er zeer "modern" uit, het is een kwestie van smaak

Nathan 19:55
afbeelding van Nathan

Inderdaad Wim, 'de gustibus non est disputandum' zoals ze zeggen.

B4 22:19
afbeelding van B4

Best duur voor een kleine auto, net als de Smart en de Mitsubishi I.

Hannes 07:51
afbeelding van Hannes

Alle toyota's zijn te duur geworden. De Corolla Verso is financieel nog ietwat aantrekkelijk maar de rest is duur. Ik begrijp dat niet, de vorige avensis was een flop hier wegens te duur (ik zie alleen lease breaks) en de huidige zal ook floppen. Zo mogen hun prius echt bedanken.

T.A. 11:39
afbeelding van T.A.

De voorlaatste is scherp op de rechtervoorkant, de rest is wazig omdat hij aan het rijden is ;)

kamp 22:22
afbeelding van kamp

prima

Peter Jacquemijn 16:19
afbeelding van Peter Jacquemijn

Ik rij al een tijdje met de iq en ben zeer tevreden over het karretje

Uw reactie

Recente reacties

Laatste rijtesten

Alle rijtesten

Laatste reportages

Alle reportages

Laatste nieuws

Alle nieuws