Is een auto op CNG een goed idee?

Ben je op zoek naar een nieuwe auto? Durf dan ook eens kijken naar CNG! Autofans legt je uit waarom je volgende auto op aardgas best een goed idee kan zijn!

Laatst gepubliceerd

Reacties (2)

Plaats een reactie
John 23:56
afbeelding van John

Jammer dat VAG geen manuele transmissies meer heeft bij hun 1.5 cng wagens. Alles voor een paar gram CO², bedankt Europa! Seat zou wel nog een 1.5 cng manueel aanbieden bij hun Leon. Bij de volgende generatie (van horen zeggen door mensen bij Seat op een CNG-event) enkel nog automaat, minder pk's (terug 110) maar ik vermoed dat ze er misschien nog wel een mild-hybrid systeem aan zullen toevoegen. Gezien de onzekere fiscaliteit rond auto's (gaat de maatregel dat er bij cng tot 2020 geen belasting moet worden betaald, verlengd worden? Of hoeveel gaat de belasting kosten?) zijn er nog iets teveel vraagtekens om nu al over te schakelen.

Wendy Borgignons 11:28
afbeelding van Wendy Borgignons

Ik rij met een VW Caddy Max op CNG. Aangekocht in oktober 2018. Ben zeer tevreden! Men vergeet nog te vertellen dat je geen inschrijvingstaks dient te betalen bij aankoop voor eind 2020 en ook 5 jaar geen autotaks moet betalen. Je kan bovendien een groene lening nemen met voordelige rente en hiervoor krijg je nog eens een attest voor de belastingdienst. Ik rijd +/- 630 km met een volle tank en betaal hiervoor +/- 35 euro. Niets dan voordelen. Enige nadeel is dat je zeker moet zijn dat je dit in je buurt kan tanken want is bij ons in de buurt enkel bij Dats24 te verkrijgen. Een reisje naar Disneyland Parijs was even spannend want in Frankrijk vind je dit zeer moeilijk. Gelukkig was er nog de benzinetank maar aangezien deze slechts 12L is dien je een keertje extra te stoppen om te tanken. Gelukkig bestaan er goede Apps die je goed begeleiden naar EEN CNG-tankstation. Ik zou dit zeker aanraden en heb geen spijt van mijn aankoop!

Uw reactie